VIDEO. Presa străină, despre scrutinul din România: Este un barometru pentru alegerile parlamentare din decembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Presa străină, despre scrutinul din România: Este un barometru pentru alegerile parlamentare din decembrie

Presa străină scrie despre alegerile locale din România, pe care le consideră un test pentru parlamentarele din decembrie. Amânat din iunie, din cauza pandemiei, scrutinul se desfăşoară acum în condiţii de protecţie sanitară, relatează jurnaliştii străini.


 

Românii îşi aleg primarii şi consilierii locali într-un scrutin cu miză de barometru înaintea alegerilor legislative cruciale din decembrie - scrie agenţia France Presse, iar relatarea corespondenţilor de la Bucureşti e preluată de mare parte din presa franceză.

Associated Press a realizat un prim reportaj despre alegerile de astăzi din România în Deltă. Mulţi alegători au luat vaporul ca să meargă la vot la Sulina, cel mai estic punct al ţării - scrie Associated Press. Cum industria de pescuit e aproape la pământ, oamenii speră să-şi revină prin turism.

Şi agenţia germană de presa DPA comentează alegerile locale din România, tot pe ideea că rezultatele scrutinului, în toată ţara, dar mai ales la Bucureşti, pot contura tendinţele pentru votul parlamentar preconizat pentru începutul lui decembrie.

Similare
RECOMANDĂRI