Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorica Dăncilă: PSD intră oficial în opoziţie. Toţi cei care au trădat la acest vot au fost excluşi din partid

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni, după învestirea Cabinetului Orban, că aceasta este o "zi neagră" pentru România, puterea executivă fiind preluată "ilegitim". Liderul PSD a subliniat că partidul său intră oficial în opoziţie şi a anunţat că toţi cei care au trădat au fost excluşi.

"Am văzut încununarea tuturor manevrelor şi a jocurilor politice făcute de Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E zi neagră pentru democraţie, în care preşedintele Iohannnis a reuşit să îşi impună locotenenţii la Palatul Victoria", a spus Viorica Dăncilă.

"Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinşi în comisiile de specialitate. Este o situaţie fără prezedent care scoate la lumina cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia de joc faţă de instituţiile statului. Avem un preşedinte care lucrează împotriva Constituţiei, dar şi împotriva românilor.Singurul lui discurs este să dispară PSD, acest discurs extremist şi periculos. Să dispară şi bolnavii şi agricultorii ca să nu mai aibă nevoie de subvenţii şi irigaţii. Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreţi, vreţi să creşteţi tarifele pentru populaţie la gaze naturale şi energie electrică, prin renunţarea la plafonarea preţului la gaze şi energie. Asta vreţi dvs şi dl Orban. Vă ascundeţi în spatele acestui program, crezând că vă puteţi eschiva la nesfârşit şi că oamenii nu înţeleg. Oameni cunosc foarte bine, ştiu ce înseamnă comasarea spitalelor. Şi acum veniţi cu tăieri. Oamenii vă văd şi vă vor face să plătiţi la vot", a mai spus premierul demis.

Preşedintele PSD a anunţat  că aceia care au trădat şi au votat pentru învestirea guvernului Orban vor fi excluşi din partid: "De astăzi PSD intră oficial în Opoziţie şi ne vom asuma toate responsabilităţile care decurg din acest rol. Aş vrea să fie foarte clar că în conformitate cu decizia luată in CEx, toţi cei care au votat vor fi excluşi din PSD."

Parlamentarii social-democraţi care au fost prezenţi şi au votat în Parlament la învestirea Guvernului Orban sunt senatorul de Dolj Eugen Gioancă, deputatul de Cluj Cristina Burciu şi deputatul de Bacău Elena Hărătău.

Declaraţiile vin în contextul în care executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 de voturi necesare învestirii.

Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL.

Similare
RECOMANDĂRI