Viorica Dăncilă: "Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură al noului guvern"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorica Dăncilă: "Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură al noului guvern"

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că social democraţii nu vor vota în plenul Parlamentului guvernul pe care-l va propune liberalul Ludovic Orban, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis premier.

"Am văzut declaraţiile preşedintelui Iohannis şi propunerea de premier. După toate aceste zile de aşteptare, vedem un singur lucru din partea preşedintelui: că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care atât ne-au ameninţat partidele de dreapta. În rest, acelaşi amatorism şi acelaşi mare nimic de până acum. Niciun program de guvernare, nicio echipă guvernamentală. Niciun plan şi, aparent, nici măcar o majoritate. Pentru că cei care au dat jos Guvernul PSD nu se pot pune de acord pentru a forma şi susţine un nou Guvern. Pentru că se întâmplă exact ceea ce am spus în nenumărate rânduri: aceşti oameni ştiu doar să distrugă. Nu au nimic de pus în loc, n-au nicio viziune. Este de-o crasă iresponsabilitate să dai jos Guvernul şi să nu ai nicio soluţie de înlocuire", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul în funcţie a precizat că PSD nu poate da un vot de încredere "unor asemenea oameni, care vin să distrugă şi să elimine toate creşterile implementate în ultimii ani".

"Partidele care au votat moţiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului Executiv. Iar dacă nu-şi asumă repede această răspundere, înseamnă că şi-au bătut joc de români şi de viitorul ţării. Aşa cum am spus şi zilele trecute, vreau să fie foarte clar că Partidul Social Democrat nu va vota Guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declaraţiile şi ameninţările liberalilor cu tăieri de pensii şi salarii, cu concedieri şi restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorări de impozite şi taxe.Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă şi să elimine toate creşterile implementate în ultimii ani şi vreau să fie foarte clar. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranţă şi în sărăcie din cauza unor oportunişti care nu văd mai departe de preluarea puterii!", a completat preşedintele PSD.

Similare
RECOMANDĂRI