Vlad Plahotniuc, despre dosarul penal pe numele său deschis în Rusia: Toate aceste dosare sunt fantezii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Plahotniuc, despre dosarul penal pe numele său deschis în Rusia: Toate aceste dosare sunt fantezii

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, comentează deschiderea de către Federaţia Rusă a unui dosar penal pentru contrabandă şi trafic de droguri pe numele său. Ex-liderul PD declară că această acţiune este una dintre acele acţiuni despre care a scris recent că ar fi ameninţări la adresa sa şi a familiei sale.

„Federaţia Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei. Toate aceste dosare sunt fantezii şi încercări de a implica numele meu în nişte dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine. Interpol a respins exact pe acest motiv de hărţuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertăţii mele de mişcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităţilor din anumite ţări în legătură cu unele acţiuni pe care Federaţia Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective”, a scris Vlad Plahotniuc pe Facebook. 

Plahotniuc a mai subliniat că în aceste zile se fac presiuni enorme din partea Moscovei şi în Republica Moldova ca să i se facă dosare peste dosare, scopul acestora fiind intimidarea sa.

„Toate aceste lucruri care apar în spaţiul public, dar şi cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranţă în această perioadă”, a mai menţionat fostul lider al PD. 

Ministerul de Interne de la Moscova a anunţat că i-a pus sub acuzare pe Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul PD, Constantin Ţuţu, într-un dosar de contrabandă şi trafic de droguri pe motiv că ar coordona, împreună cu Oleg Pruteanu, alias Borman, o reţea criminală transnaţională. Aceştia riscă până la 20 de ani de închisoare.

Oleg Pruteanu este originar din raionul Teleneşti şi a fost anterior condamnat pentru banditism. Gruparea condusă de acesta a fost implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias „Krasavcik”, împuşcat acum cinci ani într-un local de lângă Orhei. 


Interlopul Oleg Pruteanu, alias Borman, este căpetenia grupul criminal în dosarul în care este învinuit Plahotniuc şi Ţuţu

Similare
RECOMANDĂRI