Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin crede că PSRM şi PDM negociază formarea unei alianţe

Deşi partidele parlamentare nu discută oficial, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, crede că deja a fost creată o alianţă de guvernare. Liderul comuniştilor spune că democraţii şi socialiştii au bătut palma. El chiar a sugerat două modalităţi în care acest lucru ar putea fi pus în practică. Declaraţiile lui Voronin nu au fost comentate, deocamdată, de PD şi PSRM.

„Ea e făcută, dar voi nu ştiţi. Deja rolurile, spectacolul, totul e pregătit. Dacă Dodon benevol a spus că lor le cer funcţia de preşedinte al parlamentului, înseamnă că funcţia de prim-ministru o sa revină cui? Funcţia o să revină democraţilor”, susţine lfostul preşedinte al Republicii Moldova.
 
Liderul PCRM crede că PD şi PSRM ar putea crea chiar şi o alianţă oficială.

„Coaliţia e mult mai şubredă în activitate decât pur şi simplu o înţelegere”, a mai subliniat Vladimir Voronin.
 
Liderul PCRM îşi doreşte ca în Republica Moldova să aibă loc alegeri anticipate. Între timp, formaţiunea lui se pregăteşte de alegeri locale, care urmează să fie organizate în vară.
 
„Organele noastre teritoriale au indicaţii să pregătească listele şi să înaintăm candidaţi, începând de la consiliile primăriilor şi până la raion”, a precizat Voronin.
 
În urma alegerile parlamentare din februarie, PCRM nu a obţinut niciun mandat de deputat.
Similare
RECOMANDĂRI