Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin, despre Iurii Luncaşu: „A fost un om cumsecade şi nu se implica în politică”

Liderul PCRM Vladimir Voronin recunoaşte că omul de afaceri Iurii Luncaşu, care a fost găsit împuşcat sâmbătă seara, făcea parte din anturajul său. Într-un interviu acordat pentru radio Sputnik, politicianul a declarat că Luncaşu a fost un om cumsecade şi ca nu se implica în politică.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a declarat pentru sursa citată că l-a cunoscut pe Iurii Luncaşu acum 20 de ani.

Voronin a mai adăugat că Luncaşu nu s-a implicat niciodată în politică, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Omul de afaceri Iurii Luncaşu a murit, sâmbătă seara, în apropierea şoselei ce face legătura între Durleşti şi Ialoveni. Şoferul lui a declarat poliţiei că bărbatul s-ar fi împuşcat. Potrivit procurorilor, principala ipoteză în cazul decesului omului de afaceri este sinuciderea. Pentru a elucida toate circumstanţele acestui caz a fost deschis un dosar penal.

Iurii Luncaşu deţinea acţiuni în mai multe firme de construcţii, import de mobilă, producţia şi exportul vinului şi produselor de tutungerie. Numele lui figurează şi în tranzacţia de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat "Casa albă", un complex imobiliar din perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor din Chişinău, imobile atribuite lui Vlad Plahotniuc. Iurii Luncaşu este cumnatul lui Vlad Plahotniuc. El a fost căsătorit cu sora soţiei fostului lider al Partidului Democrat.
Similare
RECOMANDĂRI