Vladislav Kulminski: Regimul creat de guvernarea PDM trebuie demontat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladislav Kulminski: Regimul creat de guvernarea PDM trebuie demontat

Directorul Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vladislav Kulminski, consideră că regimul lăsat de către Partidul Democrat trebuie demontat. Pentru aceasta, noua guvernare are la dispoziţie maxim o lună. Altfel, lucrurile vor putea fi greu modificate în Republica Moldova. Opinia a fost exprimată de Vladislav Kulminski în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Multe legi care au fost adoptate de regimul PDM pot fi anulate dacă va fi necesar, iar regimul trebui demontat. Guvernul actual are maxim o lună-două pentru a demonta acest regim şi a crea condiţii pentru a organiza alegeri libere şi corecte. El nu poate fi lăsat aşa cum a fost”, susţine directorul IIS.

Totodată, Vladislav Kulminski este de părere că dacă judecătorii Curţii Constituţionale şi şeful Procuraturii Generale nu vor depune mandatele, atunci ei vor trebui să fie demişi de către cei care i-au numit. „În conformitate cu regulamentul acestei comisii a procurorilor, ea poate să-l retragă pe domnul Harunjen (n.r. şeful Procuraturii Generale) şi aceasta ar fi perfect conform condiţiilor legale”, spune directorul IIS.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că revenirea PDM poate să se întâmple în condiţiile în care guvernarea PSRM-ACUM va eşua. Totodată, comentatorul nu exclude că Partidul Socialiştilor acordă susţinere actualului Guvern, dar ar putea să aştepte şi anumite gafe ale acestuia pe care să le speculeze.
Similare
RECOMANDĂRI