Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de alegători au făcut cale întoarsă azi dimineaţă de la secţiile de votare din municipiul Bălţi

Zeci de alegători au făcut cale întoarsă azi dimineaţă de la secţiile de votare din municipiul Bălţi. Unii s-au indignat că Marina Tauber a fost eliminată din cursa electorală şi că scrutinul a fost suspendat pe ultima sută de metri. Cetăţenii veniţi să voteze, spun că au fost privaţi de dreptul constituţional de a-şi alege primarul.

Alegătorii din municipiul Bălţi care au venit dis-de-dimineaţă pentru a-şi exercita dreptul la vot au găsit secţiile închise.

Decizia de a suspenda turul doi de scrutin din municipiul Bălţi vine după ce magistraţii Curţii de Apel Bălţi au menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Bălţi privind eliminarea din cursă a candidatului partidului "ŞOR", Marina Tauber. Potrivit legislaţiei electorale, turul doi de scrutin poate fi organizat doar în prezenţa a doi candidaţi.  

Preşedinţii celor 60 de secţii de votare ce urmau a fi deschise la Bălţi spun că au restituit buletinele de vot.

ALA SPELCIUC, preşedinte BESV Bălţi, nr.2/25: „Ieri am primit 1641 de buletine (de vot – notă red.).  Am pregătit secţia de votare după reguli, astăzi am venit la ora 06.00.  Ni s-a comunicat că să întoarcem buletinele la CECE nr.2. Am scris un anunţ şi l-am afişat la uşa de intrare precum că alegerile sunt anulate. Alegătorii vin, citesc şi pleacă.”

NATALIA PROCOPOVICI, preşedinte BESV Bălţi, nr.2/5: „Sectorul nostru a primit 1075 de buletine, le-am numărat, împachetat şi le-am lăsat în safeu până dimineaţa. Astăzi dimineaţă, când am venit şi am deschis sectorul, am primit informaţia că toate buletinele de vot le împachetăm şi le ducem la biroul electoral central. Cum vedeţi, secţia de votare nu lucrează. Acum noi suntem pe loc, aşteptăm alegătorii care nu sunt la curent ce să facă mai departe. Se miră, dar oricum le spunem informaţia care este, pe care am primit-o până acum şi alegătorii se întorc înapoi acasă.”

Marina Tauber, care candida din partea partidului politic Şor, a fost exclusă din cursa pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, după ce Comisia Electorală Centrală a prezentat probe instanţei de judecată privind încălcarea legislaţiei electorale prin nedeclararea la CEC a resurselor financiare folosite în campanie.
 
Similare
RECOMANDĂRI