Zinaida Greceanîi, în Duma de Sta a Rusiei: „Toţi cunosc că PSRM şi ACUM au programe şi opinii diferite...”
Sursa foto:rlive.md Vizualizari:

Zinaida Greceanîi, în Duma de Sta a Rusiei: „Toţi cunosc că PSRM şi ACUM au programe şi opinii diferite...”

Preşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, care împreună cu alţi câţiva deputaţi efectuează o vizită la Moscova, a ţinut un discurs de la tribuna centrală din Duma de Stat a Rusiei. Aceasta a declarat în faţa deputaţilor ruşi că deşi PSRM şi blocul ACUM au programe diferite şi opinii diferite asupra multor lucruri, actuala majoritate parlamentară şi actualul Guvern trebuie să se menţină. „Nu avem dreptul de a părăsi această cale” a declarat Zinaida Greceanîi.

Toţi cunosc că Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM au programe diferite şi opinii diferite asupra a numeroase aspecte ale politicii interne şi externe a Republicii Moldova. Cu toate acestea, am manifestat înţelepciune politică şi am găsit oportunitatea de a netezi colţurile ascuţite şi de a ajunge la un consens pentru interesul majorităţii concetăţenilor noştri, precum şi pentru a salva ţara de regimul criminal care a uzurpat toată puterea.
(..)
Astăzi, obiectivul principal care stă în faţa noii guvernări din Moldova, este de a concentra forţele întru îmbunătăţirea bunăstării fiecărui cetăţean al ţării, de la student la pensionar, de la familii de tineri specialişti la familii numeroase.

Sper şi cred că actuala majoritate parlamentară şi Guvernul, care, potrivit sondajelor, sunt susţinute de mai mult de 80% dintre cetăţenii noştri, se vor păstra şi îşi vor continua activitatea întru beneficiul Moldovei. Pur şi simplu nu avem dreptul să părăsim această cale, deoarece avem angajamentul de a demonstra tuturor că noua guvernare lucrează pentru cetăţenii săi şi nu în interes personal”
, a declarat Zinaida Greceanîi în Duma de Stat.
 
De asemenea, preşedintele Parlamentului a declarat că speră ca aceeaşi componenţă a delegaţiei care se află acum la Moscova va merge în viitorul apropiat va merge şi în Parlamentul European.

Pentru prima dată după mulţi ani, Moldova are oportunitatea să promoveze o politică externă cu adevărat echilibrată, bazată pe respect, valori comune şi, bineînţeles, o cooperare reciproc avantajoasă atât cu Vestul, cât şi cu Estul.

Avem o şansă unică de a restabili în totalitate relaţiile moldo-ruse, precum şi relaţiile cu ceilalţi parteneri ai noştri, care au suferit din cauza iresponsabilităţii unor politicieni
”, a declarat Greceanîi.

Amintim că preşedintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în Federaţia Rusă în perioada 26-27 iunie curent, la invitaţia preşedintelui Dumei de Stat. Din componenţa delegaţiei fac parte vicepreşedinţii Parlamentului Ion Ceban şi Alexandru Slusari, precum şi secretarul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Oazu Nantoi.
 
Similare
RECOMANDĂRI