MEI a participat la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind Economia Digitală, găzduită de Preşedinţia României la Consiliul UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MEI a participat la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind Economia Digitală, găzduită de Preşedinţia României la Consiliul UE

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a participat la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind Economia Digitală, care a avut loc astăzi la Bucureşti. Evenimentul a fost găzduit de Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene şi co-prezidată de Comisia Europeană.

Preşedinţia României a Consiliului UE şi Comisia şi-au asumat implementarea celor 20 de obiective ale Parteneriatului Estic până în anul 2020, care au fost aprobate în cadrul Summitului Parteneriatului Estic din 2017. 

Discuţiile din cadrul Reuniunii Ministeriale s-au finalizat cu aprobarea, de către Guvernele ţărilor Parteneriatului Estic şi cele a Uniunii Europene, a Declaraţiei comune, care are scopul de a trimite semnalul politic potrivit pentru intensificarea cooperării digitale dintre ţările UE şi cele ale Parteneriatului Estic.
 
Reuniunea Ministerială privind Economia Digitală a avut loc cu participarea miniştrilor din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din ţările membre UE şi Parteneriatul Estic (28+6). În cadrul evenimentului au fost discutate evoluţiile din domeniu, direcţiile de dezvoltare pentru perspectiva imediată şi domeniile în care ţările participante îşi vor asuma aprofunda cooperarea.
 
Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de Vitalie Tarlev, Secretar de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Vitalie Tarlev a vorbit despre realizările curente în domeniul economiei şi societăţii digitale, şi despre cooperarea în acest domeniu cu ţările Parteneriatului Estic şi Uniunea Europeană.
 
RECOMANDĂRI