România face un nou pas spre finalizarea dosarului privind Dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România face un nou pas spre finalizarea dosarului privind Dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene depune toate eforturile necesare încheierii dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene. Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind Dreptul de autor în Piaţa Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani. 

Miercuri seară, la Bruxelles, reprezentanţii Preşedinţiei Române a Consiliului UE au ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la proiectul de directivă care introduce modificări ale normelor UE privind drepturile de autor existente, ca parte a creării unei adevărate pieţe unice digitale a Uniunii Europene.

Ca pas următor, acordul va fi prezentat spre confirmare de către statele membre în cadrul Consiliului UE, în perioada următoare.

Aşadar, România a reuşit să facă încă un pas important spre finalizarea, la scurt timp de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a unui dosar extrem de dificil şi important pentru Piaţa Unică Digitală, după ce, săptămâna trecută, Preşedinţia a primit susţinerea Statelor Membre UE pentru textul compromis propus.

“Acordul de astăzi este un semn al hotărârii noastre de a institui o piaţă unică digitală funcţională, care încurajează dezvoltarea de noi întreprinderi bazate pe conţinut, în interesul tuturor cetăţenilor europeni. Prin urmare, vom valorifica oportunităţile oferite de mediul digital, atât pentru creatori, ale căror drepturi ar trebui să fie pe deplin respectate, cât şi pentru cetăţenii europeni, care ar trebui să profite de beneficiile aduse de piaţa unică digital”, a declarat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz.

Mai multe detalii, pe www.romania2019.eu

RECOMANDĂRI