Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania „PROFII”: În 33 de ani de experienţă, Maria Popa a folosit toate metodele didactice învăţate şi a inventat altele, pentru a-i surprinde pe elevi

În sufletul învăţătoarei Mariei Popa, o nouă protagonistă a Campaniei ,,PROFII” de la TVR MOLDOVA, mai trăieşte încă un copil curios, dornic de aventură şi cunoaştere. În cei 33 de ani de experienţă, ea a folosit toate metodele didactice învăţate şi a inventat altele, pentru a-i surprinde pe elevi.

În 1991, Maria Popa a predat prima lecţie la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Chişinău. În acest an, instituţia împlineşte 50 de ani, un motiv de sărbătoare pentru colectivul didactic.

Cu tenacitate, responsabilitate, afecţiune şi blândeţe, Maria Popa încearcă să ajungă la sufletul fiecărui copil. Învăţătoarea este de părere că un pedagog trebuie să vadă în ochii copilului viitoarea personalitate.

,,Fiecare învăţător trebuie să-şi dea seama că lucrează cu o personalitate, cu ceea ce este mai scump pentru societate, pentru omenire şi pentru familie – copiii”, consideră Maria Popa.

Din 1997, Maria Popa este şi director adjunct la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Chişinău. A fost membră a grupului consultativ-metodic al învăţătorilor din treapta primară şi a multor comisii de specialitate. A organizat seminare municipale şi este deţinătoarea unui număr impresionant de diplome de merit.

Cu ocazia Zilei Profesorului, discipolii Mariei Popa au bătut la uşa clasei de unde a început lunga lor călătorie în lumea cunoştinţelor şi i-au adus sincere felicitări.

,,Este prima persoană care ne-a iniţiat în activitatea noastră şcolară, punându-ne bazele personalităţilor noastre. Ne-a ajutat, a fost alături de noi atunci când am avut situaţii mai complicate în viaţă. Este persoana care va fi mereu în inimile noastre”, a mărturisit eleva clasei a XI-a, Irina Tanaşciuc.

LA MULŢI ANI, STIMAŢI PROFESORI!
 
 
RECOMANDĂRI