"A doua Românie": TVR Internaţional la ceas aniversar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"A doua Românie": TVR Internaţional la ceas aniversar

Joi, 26 noiembrie, la ora 21.00, urmăriţi o ediţie specială a emisiunii "A doua Românie" despre primii 25 de ani din istoria TVR Internaţional, primul post de televiziune din România destinat vorbitorilor de limba română din străinătate.

La 1 decembrie se împlinesc 25 de ani de când TVR Internaţional transmite imaginea societăţii româneşti şi este mesagerul culturii şi tradiţiilor noastre autentice, pe cinci continente.
 

(w640) Cristina L

Despre această poveste de un sfert de secol, concretizată într-o punte mediatică a românilor din toate colţurile lumi, despre evoluţia postului, în paralel cu evoluţia diasporei vorbeşte  Cristina Leorent, director TVR Internaţional.

TVRi e despre oameni, despre cei ale căror poveşti le spunem, dar şi despre cei care au contribuit la construcţia acestei punţi mediatice a românilor de pretutindeni.

(w640) Mihaela Cr

Mihaela Crăciun este de peste 20 de ani aproape de românii din afară graniţelor  ţării,  şi pledează pentru drepturile acestora, săptămânal, la "Articolul VII".

(w640) catalin st

„Tot ce se întâmplă cu noi ca fiinţe ţine de cultură” transmite următorul invitat special al emisiunii, realizatorul uneia dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România. "Garantat 100%" este difuzată şi la TVR Internaţional, iar Cătălin Ştefănescu spune, nu de puţine ori, şi poveştile unor oameni excepţionali din afara graniţelor ţării.

(w640) Iuliana Ma

Una dintre vedetele Televiziunii Române care are o legătură specială cu publicul TVR Internaţional, de 25 de ani, prin emisiunile pe care le-a realizat şi le realizează  pentru, dar şi despre românii de pretutindeni, este Iuliana Marciuc. În prezent ne arată în fiecare vineri  "Destinele ca-n filme" ale unor oameni excepţionali, urmărite cu interes pe toate cele 5 continente, pe care emite postul.

(w640) Radu Tudor

TVR Internaţional  înseamnă conexiunea cu România şi prin ştiri echilibrate, credibile, care să prezinte realitatea aşa cum este ea, „pentru că fiecare român trebuie să ştie şi să aleagă ceea ce este cu adevărat important pentru el". Aceasta e convingerea colegului nostru Radu Andrei  Tudor, care prezintă principalul Telejurnal al Televiziunii Române, difuzat la TVRi în fiecare seară de luni până vineri de la ora 20, dar şi de la 3 dimineaţă pentru telespectatorii de peste ocean.

(w640) Sandu Scob

Pentru că publicul TVR Internaţional este format din români de pe ambele maluri ale Prutului, în oferta de programe a postului se regăsesc în mod firesc şi emisiuni realizate de colegii de la TVR Moldova. Unul dintre programele care susţin promovarea a tot ce înseamnă românesc este "Matinalii". Sandu Scobioala este unul dintre prezentatorii emisiunii şi dezvăluie cum este munca într-o echipă energică şi entuziastă, ce realizează zilnic un produs dedicat tuturor românilor, oriunde s-ar afla.

(w640) Fuego

Paul Surugiu- Fuego nu este doar prezentatorul uneia dintre emisiunile îndrăgite de publicul Televiziunii Române, ci este şi, aşa cum mărturiseşte, “de vocaţie artist”. Unul dintre cei mai populari artişti ai României, interpret de muzică romantică, actor, poet şi pictor, de peste 2 ani prezentator al emisiunii "Drag de România mea", difuzată în fiecare weekend la TVR Internaţional (sâmbătă, la ora 10.00 şi la 21.00 şi duminică noaptea, la ora 1.00) povesteşte despre relaţia specială pe care o are cu românii din afara graniţelor.

Similare
RECOMANDĂRI