A doua Românie: valori culturale şi creatori ai acestora, astăzi la ora 23:00
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A doua Românie: valori culturale şi creatori ai acestora, astăzi la ora 23:00

Astăzi, la TVR MOLDOVA de la ora 23:00, Corina Dobre vă invită la o nouă întâlnire cu şi despre cei care construiesc, zi de zi, „A doua Românie”, o Românie care nu ţine cont de graniţe, ci de valori şi principii comune.

La 30 octombrie se împlinesc 5 ani de la incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni şi mulţi alţii au avut şi au în continuare de suferit, fie că este vorba despre răni fizice sau sufleteşti.

În timp ce justiţia română caută încă vinovaţii, filmul documentar inspirat de această tragedie este propunerea României la premiile OSCAR 2021, fiind pentru prima oară când ţara noastră propune un documentar în competiţia pentru premiile Academiei Americane de Film. Regizorul filmului ”colectiv”, Alexander Nanau a acceptat să povestească despre motivaţiile sale şi despre realizarea filmului.

(w640)

Timp de 120 de zile, bibliofilii români de toate vârstele şi din toate colţurile lumii vor avea acces gratuit la peste 2000 de cărţi digitale, din diferite domenii de interes. Campania ”Diaspora citeşte româneşte” a fost lansată recent de Ministerul Culturii. Amănunte despre modul în care se desfăşoară această campanie oferă dl. Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii.

(w640)

De la antipozi este semnalată o nouă apariţie editorială dedicată cititorilor din afara României, în special celor din Statele Unite ale Americii şi Australia. ”Poezia românească de la origini şi până în prezent”, se intitulează volumul publicat recent de Academia Româno-Australiană  pentru cultură, al cărei preşedinte este profesorul, traducătorul şi poetul Daniel Ioniţa din Sydney.

Şcoala Arthis din Belgia, care  a fost una dintre primele şcoli create în diaspora pentru păstrarea limbii române şi  identităţii culturale româneşti, împlineşte 20 de ani de la înfiinţare. Despre motivaţiile de atunci şi de acum vorbesc fondatorii Şcolii şi ai „Casei de Cultura belgo-române ARTHIS” de la Bruxelles, Carmen şi Liviu Hopârtean.

Telejurnalul TVR MOLDOVA, principala emisiune informativă a postului românesc de la Chişinău împlineşte 6 ani. Le spunem “La mulţi ani!” colegilor noştri şi le mulţumim pentru că au făcut din Telejurnalul MOLDOVA un model de imparţialitate, exactitate şi rapiditate.

(w640)

Ştefan Minovici este unul dintre liderii comunităţii româneşti din SUA, iniţiatorul şi producătorul „Festivalului Ziua României pe Broadway”. Urmaş al celebrei familii Minovici, el este, de asemenea, preşedintele Consiliului de afaceri Româno-American şi un susţinător activ al intereselor României în SUA. Emisiunea cuprinde un interviu realizat de Sandrino Gavriloaia, la superbul Muzeu de Artă Populară Nicolae Minovici din Bucureşti.

Similare
RECOMANDĂRI