Aflaţi care sunt tratamentele moderne şi terapiile de succes pentru un stil de de viaţă corect. Urmăriţi noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aflaţi care sunt tratamentele moderne şi terapiile de succes pentru un stil de de viaţă corect. Urmăriţi noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

​​​​​​​Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 9 noiembrie - UN PRIM PAS ÎN VIAŢĂ 
În perioada pandemiei de coronavirus, stăm mai mult ca niciodată în faţa dispozitivelor electronice fapt care poate duce la probleme de postură la orice vârstă. Un program de sport acasă adaptat problemelor de sănătate, ne dă energie, poate preveni sedentarismul şi efectele negative ale lipsei mişcării. Vom discuta şi despre campania Asociaţiei KinetoBebe Un prim pas în viaţă, cu scopul ridicării nivelului de conştientizare asupra numărului copiilor români care au nevoie de kinetoterapie şi terapii conexe. Luptăm pentru oferirea terapiilor motorii şi cognitive corecte în primii ani de viaţa pentru a creşte adulţi sănătoşi şi o viitoare generaţie cu o stare fizică şi psihică sănătoasă.

Invitat: RALUCA CHIŞU, fondator Kineto Bebe. 
TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI
Prin telefon, din Germania: prof. dr. MIHAI FLORIN RĂDULESCU, medic primar urologie, Serviciul de Radioterapie, specializat în Brahiterapia Prostatei. A plecat din România de 33 de ani. În prezent, profesează în Germania şi în Franţa, la Centre Hospitalier Regional Metz. Unul dintre fiii lui, medic urolog în Bucureşti, a ales România gândind că, dacă toată lumea ar pleca, cine i-ar mai îngriji pe români? Cum reuşeşte să fie dimineaţa în Franţa şi seara cu noi, prin telefon din Germania, ne povesteşte în această ediţie.
Moderator: Irina Mohora


Marţi, 10 noiembrie - NOBEL PENTRU PAULESCU 
Ediţia de marţi este dedicată părintelui insulinei, ”salvatorul omenirii”, aşa cum îl declară dl. prof. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române pe Nicolae Paulescu. Toţi românii din lume sunt mândri că cea mai mare descoperire aparţine unui  român. Pe 8 noiembrie sunt 151 de ani de la naşterea fondatorului diabetologiei româneşti.. 2021 este anul Paulescu. Recent, reprezentanţi renumiţi ai lumii medicale româneşti contemporane, la evenimentul de deschidere, au punctat extrem de frumos apropierea Centenarului: prof. dr. Gabriela Radulian, dr. Bogdan Pavel, prof. dr. Emanoil Ceauşu, dr. Simona Carrniciu, prof. dr. Paula Perlea sau  prof. dr. Adrian Restian care a evidenţiat: Paulescu a fost vizionar, a descoperit că omul are suflet şi dacă nu tratezi sufletul nu poţi să vindeci trupul.”

Invitat: prof. dr. CONSTANTIN IONESCU-TÎRGOVIŞTE, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”


​​​​​​​Miercuri, 11 noiembrie - TRATEAZĂ PROBLEMELE DENTARE! 
Cele mai multe bacterii se găsesc în cavitatea bucală. Lipsa igienei orale, incorectitudinea cu care se realizează periajul dentar, amplifică problemele stomatologice, atât la copii cât şi la adulţi. Zaharul acţionează negativ asupra smalţului dentar şi a gingiilor. O ediţie în care, pe lângă recomandări pentru sănătatea orală aflăm de ce se pun aparate dentare şi dacă avem nevoie să purtăm unul.

Invitat: dr. ASMA BATTAH, medic pedodont, Clinicile dr. Leahu. 
TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI
Prin telefon, din Germania:  dr. IOANA KNOELLER, medic primar neurochirurgie 


Joi, 12 noiembrie - COPIII CU COPII
În timp ce pandemia schimbă ordinea pe mapamond, mulţi adolescenţi se confruntă cu probleme extrem de grave iar unii dintre ei trăiesc adevărate drame existenţiale. Foarte multe fete rămân însărcinate la vârste fragede, când organismul lor este total nepregătit pentru o sarcină. Să devii părinte la 10, 11 ani este un eveniment care îţi schimbă total viitorul. În contextul actual, în care ne confruntăm cu nesiguranţa zilei de mâine, este foarte important ca părinţii să discute cu copiii lor despre viaţa sexuală, să abordeze problemele cu multă înţelegere şi răbdare. Este extrem de dificil în condiţiile în care munca la domiciliu a celor doi parteneri se suprapune cu învăţământul on-line. Toate afectează relaţia de cuplu şi liniştea familiei.

Invitat: dr. VIOLETA RADOSAV, medic specialist medicină de familie, competenţă în planing familial şi sexologie
TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI
Prin telefon, din ITALIA: dr. LAVINIA CHIRILĂ, specializare în chirurgia mâinii
Similare
RECOMANDĂRI