De Rusalii sau „Duminica Mare” vorbim la Obiectiv Comun despre dimensiunea spirituală a acestei zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De Rusalii sau „Duminica Mare” vorbim la Obiectiv Comun despre dimensiunea spirituală a acestei zile

La 50 de zile după Paşte, este sărbătorită Duminica Mare, numită şi Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh. Este o sărbătoare creştină importantă, închinată vegetaţiei pământului, naturii dătătoare de viaţă de care românii se simt legaţi cu toată fiinţa. Este unul dintre marile praznice împărăteşti ale Mântuitorului şi ziua în care a fost alcătuită prima comunitate creştină, nucleul Bisericii de mai târziu.

Astăzi, la Obiectiv Comun, vorbim despre semnificaţia sărbătorii şi tradiţiile de Rusalii. şi cum se părtrează tradiţia creştină la sate, dar şi în lăcaşele sfinte de pe ambele maluri ale Prutului.

Invitaţi în studiou sunt OCTAVIAN SOLOMON – preot, profesor Academia de Teologie Ortodoxă din Chişinău, SVETLANA LAZĂR – director ANTREC ( Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic şi cultural din Moldova şi CORINA REZEC – etnograf Muzeul Naţionl de Arte al Moldovei.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.
Similare
RECOMANDĂRI