Despre cultură, artă şi tradiţie, la „Corespondent TVRi”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Despre cultură, artă şi tradiţie, la „Corespondent TVRi”

Joi, 30 mai, de la ora 23.00, la TVR MOLDOVA vorbim cu şi despre oamenii care promovează cultura, valorile, tradiţiile şi arta românească în străinătate.

Oameni care trăiesc între aici şi acolo, care duc cu ei cultura, valorile şi tradiţiile cu care au crescut şi care ne aduc experienţa, valoarea profesională şi mentalitatea dobândite în străinătate....

I-am sărbătorit de Ziua Românilor de Pretutindeni şi i-am invitat ca să îi cunoaştem mai bine.

„Când dansezi, îl iei pe Dumnezeu de un picior” este crezul celui mai apreciat coregraf, pedagog, „animator” de Teatru Coregrafic şi promotor al dansului contemporan de avangardă. Un artist internaţional, dar care călătoreşte cu rădăcinile în valiză.

Gigi Căciuleanu - omul dans - oferă o savuroasă lecţie de viaţă la Corespondent TVR Internaţional.


 

Că în Spania trăieşte o comunitate importantă de români este un fapt binecunoscut. Că vorbim despre un spaţiu cultural interesant şi efervescent se ştie, că acest spaţiu a integrat şi oameni de cultură, români talentaţi, este ceea ce vrem să facem cunoscut.

Ne ajută Gelu Vlaşin, poet, scriitor, fondator al revistei de cultură a românilor de pretutindeni, Kryton, şi preşedinte al Asociaţiei Culturale Diverbium.


 

Despre promovarea valorilor culturale româneşti în Italia, vorbim cu una dintre cele mai active ambasadoare ale literaturii române din Italia.

Violeta Popescu este fondatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano şi director editorial al editurii Rediviva.Ziua Românilor de Pretutindeni a adus la Bucureşti şi români care trăiesc dincolo de ocean. Următoarea noastră invitată a venit din Canada, acolo unde trăieşte de peste 20 de ani şi unde contribuie la imaginea românilor în societate, prin emisiuni de televiziune şi filme documentare pe care le realizează cu pasiune.

Adelina Şuvagău, producător tv, realizatoarea emisiunii Rompost tv din Vancouver.

Similare
RECOMANDĂRI