Despre fenomenul risipei alimentare şi modalităţile prin care acesta poate fi evitat, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Despre fenomenul risipei alimentare şi modalităţile prin care acesta poate fi evitat, la Obiectiv Comun

Risipa de alimente este o problemă recunoscută, care a căpătat o importanţă socială, economică şi chiar politică din ce în ce mai mare în ultimii ani. Numeroase declaraţii politice exprimate la nivel înalt din ultimul deceniu subliniază necesitatea de a combate acest fenomen. Astăzi în cadrul emisiunii Obiectiv Comun vom afla mai multe despre fenomenul risipei alimentare şi modalităţile prin care acesta poate fi evitat sau minimizat.

Risipa de alimente este generată de-a lungul întregului lanţ alimentar, şi anume în etapele de producere, procesare, comercializare şi consum.  Risipa de alimente poate fi definită în multe moduri şi nu există o metodologie unică pentru măsurarea acestui fenomen.

Cu toate acestea, este general recunoscut faptul că, la nivel mondial, în jur de o treime din alimentele produse pentru consumul uman sunt irosite sau pierdute.

Invitaţii din această seară sunt Tudor Robu, adjunct al Reprezentantului FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie) în Republica Moldova şi Iurie Uşurelu, secretar de stat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Emisiunea începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şitvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI