Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diagnosticarea, prevenirea şi programele naţionale de control al diabetului zaharat, la Obiectiv Comun

Diseară, la Obiectiv Comun, discutăm despre diagnosticarea, prevenirea şi programele naţionale de control al diabetului zaharat în Republica Moldova.

Diagnosticul de diabet zaharat poate suna ca o sentinţă pentru suferinzi, iar statistica la nivel mondial arată că peste 400 de milioane de persoane primesc acest diagnostic. Chiar dacă această maladie poate fi prevenită prin menţinrea unui mod sănătos de viaţă, incidenţa îmbolnăvirilor cu diabet zarat de tip II, în Republica Moldova, creşte alarmant în fiecare an, spun specialiştii.

În prezent, la fiecare persoană diagnosticată cu diabet mai există o persoană care nu ştie că suferă de această boală. Şi asta pentru că simptomele sunt foarte puţin sesizabile. În cadrul emisiunii de astăzi vom discuta despre cum poate fi prevenită îmbolnăvirea cu diabet zaharat de tip II.

Invitaţii în platou vor fi: Lorina Vudu, medic endocrinolog, reprezentant Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Golovin, preşedinte, Asociaţia Diabeticilor din Republica Moldova „PRODIAB” şi Andrian Chiriac, medic endocrinolog.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.
Similare
RECOMANDĂRI