Fenomenul migraţiei în Republica Moldova, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fenomenul migraţiei în Republica Moldova, la Obiectiv Comun

Emigrarea a luat amploare în Republica Moldova acum 10 ani, ca urmare a crizei economice din 1997 -1998. Astăzi discutăm despre fenomenul migraţiei în Republica Moldova, politicile statului menite să scadă rata de emigrare şi să integreze migraţia în procesul de dezvoltare, la Obiectiv Comun.

Agenţia Servicii Publice spune că numărul persoanelor care au plecat anul trecut în mod autorizat din ţară a ajuns la un minim istoric. Sociologii, însă, nu sunt de accord şi spun că aceste date nu reflectă realitatea. 

Care sunt particularităţile fenomenului migraţional din Republica Moldova, dar şi cum poate fi redusă cifra celor care aleg să plece definitiv peste hotare, aflaţi de la moderatorul emisiunii Sandu Scobioala şi invitaţii în platou, Vasile Cantarji sociolog, Victoria Captari psiholog şi Ghenadie Slobodeniuc şef adjunct Biroul Relaţii cu Diaspora. 

​Prin telefon va lua legătura Bogdan Voicu doctor în sociologie, cercetator ştiinţific la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române şi profesor asociat la Catedra de Sociologie a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Urmăriţi emisiunea începând cu ora 17:00, LIVE pe Facebook şi pe pagina tvrmoldova.md.  ​
 

Similare
RECOMANDĂRI