În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră": Întreabă medicii şi specialiştii români despre tratamentele moderne, terapiile de succes şi stilul de viaţă sănătos
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În această săptămână la "Un Doctor pentru Dumneavoastră": Întreabă medicii şi specialiştii români despre tratamentele moderne, terapiile de succes şi stilul de viaţă sănătos

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 12 octombrie, vorbim despre cum poate fi tratat cancerul la sân, depistat în stadii incipiente.

Octombrie este luna dedicată conştientizării prevenţiei cancerului de sân. Un cancer depistat în stadii incipiente are şanse mari de vindecare. De aceea este vital screeningul preventiv. În timpul pandemiei de coronavirus, accesul la investigaţii profilactice este îngreunat de restricţiile impuse. Operaţii amânate sau anulate, schimbarea schemelor de tratament sau chiar stoparea lor, stresul cauzat de schimbările bruşte pe care le-a impus pandemia, toate afectează mental şi fizic pacienţii. Anularea examenelor medicale periodice (mamografii, ecografii, servicii de suport psihologic...) creează o anxietate pentru supravieţuitorii cancerului de sân. O ediţie în care discutăm despre consult medical, investigaţii imagistice, tratamente şi intervenţii chirurgicale în cancerul de sân atât la bărbaţi cât şi la femei.

Invitat în studiou va fi dr. ELENA CLAUDIA TEODORESCU, medic primar Radiologie şi Imagistică Medicală, doctor în ştiinţe medicale. Din Austria, se alătură discuţiei, prin Zoom: dr. ALINA STURDZA, medic primar radioterapie oncologică.


Marţi, 13 octombrie, discutăm, în cadrul emisiunii, despre cum sunt efectuate tratamentele stomatologice în pandemie.

Invitat în studiou va fi dr. IONUŢ LEAHU,  medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile "dr. Leahu". Din Austria, prin Zoom: dr. SIMONA FUCHS, medic specialist anestezie, terapie intensivă, medicină de urgenţă, diplomat al Academiei Europene de Anestezie.

De la invitaţii emisiunii vom afla cât de sigur este să mergem la stomatolog în perioada epidemiei de Coronavirus? Ce presupun tratamentele fără durere la dentist, de ce este important să scăpăm de infecţiile dentare în aceasta perioadă şi cum decurg operaţiile cu implanturi dentare sunt întrebări la care răspundem în această ediţie.


Miercuri, 14 octombrie, vom discuta despre antibioticele în epoca SARS-COV-2

Invitat studiou va fi prof. dr. ADRIAN RESTIAN, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, vicepreşedintele Asociaţiei Medicale Române. Invitat, prin Zoom: dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecţioase, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Braşov. Prin telefon, din Italia: preot ANATOLIE CAZACU, Biserica Ortodoxă Milano Nord.

În prezent, întreaga atenţie e concentrată pe epoca SARS-COV 2, cu tot ce aduce nou, neobişnuit, contradictoriu, dificil. Putem spune că "există viaţă" şi după Covid, patologii prezente indiferent de moment, boli răspândite în epoca pre Covid şi care acum nu îşi mai găsesc locul în spitalele de bază, devenite între timp "Covid". Şi, peste toate, problema de baza, complementară  Covid, cea a infecţiilor nozocomiale, Clostridium difficile: abuzul de antibiotice, utilizarea necorespunzătoare, lipsa diagnosticului de laborator, utilizarea lor ca anxiolitice pentru pacient  sau medic. De ce o discuţie despre Covid şi antibiotice? Aparent fără nicio legătură, în realitate este o complementaritate prin ceea ce se află la mijloc: pacientul. O pledoarie pentru evitarea abuzului, prescriere judicioasă, igienă, respectarea regulilor de către noi toţi, pentru protecţia noastră, a tuturor.


Joi, 15 octombrie, aflăm cum automedicaţia poate afecta sănătatea.

În orice situaţie, autodiagnosticarea şi autotratamentul sunt inacceptabile. Internetul este o sursă imensă de informaţii. Este greşit să iei tratament după ureche, din auzite, la recomandarea prietenei, vecinului sau chiar a farmacistului.

Invitat studioul: dr. CRISTIAN ANDREI, neuropsihiatru, preşedinte Institutul de Relaţii Umane din Bucureşti. Prin Zoom, din Franţa: dr. MIHAELA RUŞITORU, cercetător ştiinţific, Fundaţia Europeană pentru Ştiinţă din Strasbourg, director Centrul de Excelenţă Clubul de Lectură Actissia France Loisirs, Paris.
Similare
RECOMANDĂRI