Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi în această săptămână noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi în această săptămână noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi, începând cu ora 19:00, la TVR Internaţional şi pe TVR+, în cadrul emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră", medicii români, specialişti de renume, răspund întrebărilor Dumneavoastră, vă oferă informaţii valoroase şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament. Emisiunile pot fi urmărite, de marţi până vineri, la TVR MOLDOVA.

Luni, 16 noiembrie - SĂNĂTATEA ARE PRIORITATE

Invitati: Din Belgia: dr. GRAZIELA BITER, medic specialist anestezie şi terapie intensivă , Bruxelles şi din Anglia: dr. TUDOR TOMA, medic senior pneumolog şi lector în Londra

Criza medicală globală se resimte în toată lumea. Mulţi oameni, de teama coronavirusului, refuză să iasă din casă. Alţii, reuşesc să treacă peste teamă, ajung la medic dar se confruntă cu tot felul de probleme. O ediţie care îşi propune să faciliteze accesul la informaţii corecte pentru promovarea şi apărarea drepturilor omului la sănătate şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu boli cronice. Discutăm despre virusuri şi bolile de la nivelul plămânilor şi primim recomandări despre anestezii.


Marţi, 17 noiembrie - PUNŢI DE COMUNICARE ÎNTRE GENERAŢII 

Invitaţi: psiholog OANA BUDIŞ, Fundaţia Regală Margareta a României, dr. RADU DOP şi prof. dr. FLORIN COLCEAG, Institutul pentru Cercetarea şi Dezvoltarea Cunoaşterii Umane 

Oameni pentru oameni este deviza tuturor celor care cred că o faptă bună, un gând bun în momentul potrivit, este medicamentul ideal pentru cine este în impas. Iată cea mai frumoasă formă de educare între generaţii. Românii au tradiţia de a ţine familia aproape şi vârstnicii alături de tineri, pentru a crea legături profunde, de iubire şi respect şi a împărtăşi experienţe şi învăţăminte utile pentru viaţă. Aşa a apărut  metoda intergeneraţională care creează punţi de comunicare între generaţii. Astfel, copiii, tinerii şi bătrânii sunt încurajaţi să participe împreună la activităţi educative, recreative, sportive, într-un cadru comunitar. Fiecare persoană, indiferent de vârstă, este o sursă de energie şi înţelepciune pentru comunitatea din care face parte. Această metodă valorifică potenţialul tuturor membrilor comunităţii, interacţiunea şi dialogul între generaţii, pentru o societate mai puternică. Transferul de informaţii între generaţii prin dăruirea de timp, experienţă, cunoştinţe, oportunităţi, zâmbete sunt căi de vindecare pentru societatea actuală iar în acest proiect ambiţios şi umanist mentorii sunt mentori pentru viitorii mentori.



Miercuri, 18 noiembrie - DOCTORUL CRISTIAN RĂCHITAN, MEREU APROAPE DE ROMÂNIA 

O ediţie de colecţie! Invitatul nostru special, medicul Cristian Răchitan, român stabilit de aproximativ 40 de ani la New York, este apreciat în America şi de către elita sportivă mondială. Considerat între primii 5 diagnosticieni osteopaţi din lume, dr. Cristian Răchitan, spune că bolnavul este unic, nu există boli, ci bolnavi iar România este locul în care îi sunt rădăcinile şi îi este dator.


Joi, 19 noiembrie 2020 - MEDICINA DE CĂLĂTORIE

Invitat: dr. RALUCA JIPA, medic specialist boli infecţioase, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „prof. dr. Matei Balş”, asistent universitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Bucureşti, membru în Societatea Română de Medicină de Voiaj. Prin telefon, din PORTUGALIA: dr. ANGELA ZGARDAN, specializare medicină de familie, Asociaţia Medicilor Moldoveni.

Înaintea unei călătorii în străinătate este recomandat să consultaţi medicul de familie sau specialistul în boli infecţioase, să pregătiţi în bagaj o adeverinţă care să ateste de ce afecţiuni suferiţi şi o reţetă cu medicamentele pe care le administraţi în mod curent. Este ideal să trataţi durerile dentare dacă e cazul, să pregătiţi o trusă de prim ajutor cu medicamente şi materiale sanitare şi lista continuă. Situaţia actuală impune respectarea tuturor regulilor impuse de autorităţi atât în zona de domiciliu cât şi în cea în care călătoriţi. Este foarte important să vă informaţi asupra riscurilor de îmbolnăvire specifice zonelor în care veţi merge, tipurile de vaccinuri şi medicaţia profilactică ce trebuie administrată înainte sau în timpul călătoriei dumneavoastră. O ediţie în care aflăm cum ne protejăm de îmbolnăviri în călătorii.

 
Similare
RECOMANDĂRI