Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect. Urmăriţi noi ediţii ale emisiunii "Un Doctor pentru Dumneavoastră"

Întreabă doctorii şi specialiştii români despre un stil de viaţă corect, tratamente moderne şi terapii de succes. De luni până joi vă invităm să urmăriţi noi ediţii ale emsiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internaţional şi pe TVR+, de la ora 19:00. Emisiunile pot fi urmărite, în reluare, la TVR MOLDOVA.

Luni, 15 februarie: Antrenaţi pentru viaţă - CEL MAI BUN MEDICAMENT EŞTI CHIAR TU!

Invitaţi: dr. ŞTEFAN STÂNGACIU, medic specialist medicină de familie, preşedinte Societatea Română de Apiterapie, preşedinte de onoare Societatea Germană de Apiterapie. Din Franţa, on-line: dr. MIRELA GRIGORESCU, medic specialist psihiatrie, psihoterapie şi sexologie, competenţe în micronutriţie şi fitoterapie

A preveni este mai uşor decât a vindeca! Pentru a ne păstra sănătatea putem activa capacităţile noastre interioare nebănuite. Corpul uman este subestimat, are puteri extraordinare de autoreglare. Echilibrul se obţine atunci când avem grijă la gânduri, alimentaţie, odihnă, igiena, sport, respiraţie, gestionarea stresului, antrenarea creierului. Stupul, cea mai veche farmacie, are soluţii pentru imunizarea organismului în sezonul rece. Recomandările celor doi specialişti vizează şi cum ne raportăm la noi şi la ceilalţi prin a renunţa să ne sacrificăm mereu pentru cei din jur. Pentru a-i putea ajuta pe alţii, în primul rând e vital să fim noi sănătoşi.


Marţi, 16 februarie: Antrenaţi pentru viaţă – CONŞTIENTIZEAZĂ BINELE DIN VIAŢA TA!

Invitaţi: LIGIA MOISE, psiholog clinician.Prin telefon, din Danemarca: dr. FLAVIA CARDAŞ, psihoterapeut, doctor în psihologie.

Depresia, ura, mânia, negativismul, stresul otrăvesc organismul. Ce am putea face pentru a ne bucura de viaţă? “STAREA DE BINE” este un proiect pentru care fiecare dintre noi ar fi indicat să îşi facă planul dar să îl şi îndeplinească.


Miercuri, 17 februarie: TRATAMENTUL ANEVRISMULUI CEREBRAL

Invitaţi: dr. CRISTIAN MIHALEA, medic primar radiologie – imagistică, supraspecializare în radiologie intervenţională, Spitalul Universitar Kremlin-Bicêtre din Paris, Franţa.

O ediţie în care vom vorbi despre anevrismul cerebral, de la descoperirea întâmplatoare la hemoragia intracerebrală, despre tratamentul endovascular, de la simplu spre complex! Invitatul nostru este apreciat în domeniul neuroradiologiei intervenţionale, operează minim invaziv pe vasele cerebrale în Franţa, la Bucureşti şi în Timişoara. Recent, a realizat operaţii în premieră, la Timişoara, unde opereaza constant cazuri elective pentru care nu există o soluţie neurochirurgicală clasica. Cât de periculos este un anevrism? Anevrismul cerebral este o boală de colagen a vaselor cerebrale care se pot sparge la primul pulseu de tensiune sau la un stres puternic. Dacă se rup, 50% dintre pacienţi, inclusiv tineri, mor inexplicabil. Este important să cunoaştem factorii de risc, cum diagnosticăm aceste anevrisme, cum putem preveni o deces subit, ce tratamente de succes avem la îndemână şi cât durează perioada de recuperare.

NATURA, SĂNĂTATEA ŞI OZONOTERAPIA

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal.

Din cele mai vechi timpuri, natura a fost sprijin de nădejde în stimularea imunităţii şi menţinerea sănătăţii. Există o multitudine de proceduri de recuperare terapeutică pentru afecţiuni de sezon şi nu numai. Una dintre ele este ozonoterapia. Aceasta acţionează ca un dezinfectant care poate inactiva virusurile şi bacteriile, reduce inflamaţia şi durerea, îmbunătăţeşte circulaţia şi funcţiile cerebrale, purifica sângele şi sistemul limfatic, creşte producţia de colagen, stimulează metabolizarea oxigenului, distruge radicalii liberi din organism, relaxează muşchii, contribuie la eliminarea toxinelor şi încetineşte procesul de îmbătrânire.


Joi, 18 februarie: INFECŢIA COVID-19

Iinvitaţi: dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecţioase, specialist epidemiolog, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov, Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii.

Infecţia COVID-19 afectează pacienţii în moduri diferite, variind de la forme asimptomatice, marea majoritate, la forme severe sau, din păcate, la deces. Abordarea infecţiei SARS-CoV-2 a fost extrem de dinamică pe parcursul pandemiei, fiind în permanenţă obligaţi să ne adaptăm şi să adaptăm recomandările la aspectele noi descoperite. Ce am făcut şi ce facem acum pentru o abordare corectă? Care sunt semnele, simptomele, cât timp este contagioasă o persoană cu COVID-19, cum se transmite infecţia, este posibilă reinfecţia cu noul coronavirus şi ce recomandă specialiştii aflăm în această ediţie.

Prin telefon, din Israel: dr. HERMAN BERKOVITS, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa, medicul oficial al Premierului Israelian Benyamin Nataniahu - primul om din Israel care s-a vaccinat pentru a preveni complicaţiile unei posibile infectări cu virusul SARS CoV-2. Renumitul medic născut în România a administrat primul vaccin pe teritoriul Israelului, ţara care este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul vaccinurilor administrate în raport cu populaţia. Vom afla ce spun studiile despre efectul vaccinării în Israel şi vom vorbi despre rezultatele unor cercetări în ceea ce priveşte eficienţa unui medicament, aflat în fază de experiment, cu rezultate bune în tratarea COVID-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI