Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Interpretul Iurie Sadovnic, invitatul ediţiei de astăzi „ÎNVINGĂTORI. VREMURI ŞI DESTINE”

Invitatul unei noi ediţii „Învingători. Vremuri şi Destine”, dedicate învingătorilor neamului românesc, este unul dintre interpreţii care slujeşte clasicilor, fiind pasionat de istorie dar şi literatură clasică românească. Este vorba despre interpretul Iurie Sadovnic, rebotezat „Haiducul ţării”.  Sâmbătă, 3 noiembrie,  începând cu ora 18:30, vă invităm să urmăriţi o nouă ediţie de colecţie la TVR MOLDOVA.

Iurie Sadovnic a început să cânte încă din copilărie. În clasa a 7-a a organizat prima trupă muzicală din satul natal – „Haiducii”. A doua componenţă a formaţiei a fost constituită în timp ce studia la facultatea de regie a Institutului de Arte din Chişinău.

Ulterior, organizează formaţia „Legenda”, din care au făcut parte 8 membri. În anul 1984 a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Moldova.

A mers împotriva regimului comunist, a tipărit primele afişe muzicale în grafia latină. Urmăreşte emisiunea de astăzi pentru a retrăi povestea de viaţă a interpretului de muzică folk, Iurie Sadovnic.

Emisiunea începe la ora 18:30 şi poate fi urmărită LIVE, pe pagina de Facebook TVR MOLDOVA sau pe tvrmoldova.md. „Învingători. Vremuri şi Destine” este difuzată şi pe TVR Internaţional, în fiecare vineri, la 21:30.

Amintim că TVR MOLDOVA vă aşteaptă în fiecare sâmbătă de la ora 18:30, cu o nouă emisiune. ”Învingători. Vremuri şi destine” aduce în prim plan personalităţi din domeniul cinematografiei şi teatrului, oameni de cultură remarcabili, cu poveşti de viaţă pe măsură. În premieră pentru Republica Moldova, artişti basarabeni vin în faţa publicului cu mărturii inedite despre viaţa lor de dincolo de scenă, adesea mai impresionantă decât orice scenariu.
Similare
RECOMANDĂRI