La "Învingători. Vremuri şi destine" aflăm povestea celui care a reunit teatrele de peste Prut- Petru Hadârcă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La "Învingători. Vremuri şi destine" aflăm povestea celui care a reunit teatrele de peste Prut- Petru Hadârcă

Poartă semnul unirii teatrale după ce, de mai mulţi ani, reuşeşte să aducă la Chişinău teatre de pe ambele maluri ale Prutului. Actorul, scriitorul, regizorul şi managerul de teatru Petru Hadârcă este invitatul emisiunii „Învingători. Vremuri şi Destine” din această săptămână. Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 18:30, vă invităm să urmăriţi o nouă ediţie de colecţie.

Directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, Petru Hadârcă, este cel care a pus temelia Festivalului „Reuniunea Teatrelor Naţionale”, la care participă teatre din România şi Republica Moldova. Petru Hadârcă a regizat la Iaşi spectacolul „Seceta roşie”, o cronică neagră a foametei dintre anii 1946-1947 din Basarabia, un spectacol despre dezumanizare, bazat pe mărturiile supravieţuitorilor.  

Moderatoarea emisiunii, Dana Ciobanu, va discuta cu invitatul acestei ediţii, Petru Hadârcă, şi despre anii de studii la Institutul de Teatru „B. V. Şciukin” de pe lângă Teatrul academic „E. Vahtangov” din Moscova. Un alt subiect se referă la perioada când Petru Hadârcă era cunoscut, mai ales de toţi copiii, pentru rolul Motanul Vasilică.

Totodată, Petru Hadârcă va avea parte de multe surprize în cadrul emisiunii. Alături de buni prieteni, colegi şi membri ai familiei, actorul şi regizorul va depăna amintiri şi va rememora evenimente care i-au marcat cariera profesională şi viaţa personală.

Emisiunea începe la ora 18:30 şi poate fi urmărită LIVE, pe pagina de Facebook TVR MOLDOVA sau pe tvrmoldova.md. „Învingători. Vremuri şi Destine” este difuzată şi pe TVR Internaţional, în fiecare vineri, la 21:30.

În acest sezon, invitaţii speciali ai emisiunii sunt artişti basarabeni, dar şi descendenţi ai artizanilor Unirii din 1918. În ediţiile speciale ale emisiunii, dedicate Centenarului Marii Uniri, sunt descrise evenimentele istorice şi aspecte inedite din viaţa personală şi profesională a celor care au făurit România Mare.

Invitaţii emisiunii sunt personalităţi care au în spate o carieră de succes şi un trecut care merită readus în atenţia telespectatorului, dat fiind faptul că sunt un exemplu demn de urmat, atât pentru tânăra generaţie, cât şi pentru oamenii dornici să se reinventeze.

Similare
RECOMANDĂRI