Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În această seară TVR MOLDOVA îţi aduce pe micile ecrane western-ul Mândrie şi Răzbunare

În această seară de la ora 22:00 puteţi urmări la TVR MOLDOVA, westernul „Mândrie şi Răzbunare”, o peliculă din 1967 în regia lui Luigi Bazzoni.

Inspirat din nuvela "Carmen" a scriitorului francez Prosper Mérimée. (Nuvela a devenit foarte populară după ce a fost adaptată sub formă de libret de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy în 1875 pentru opera Carmen de Georges Bizet.)

Don José, tânăr sergent în armata spaniolă, se lasă sedus de pasionala Carmen, arestată şi acuzată că ar fi încercat să ucidă o altă femeie. Frumoasa ţigancă reuşeşte să fugă, iar José suportă consecinţele neglijenţei sale. Dar nu-şi poate lua gândul de la ea şi, orbit de patimă, decide să renunţe la viaţa sa respectabilă de până atunci, alăturându-se bandei de tâlhari şi contrabandişti din care face parte Carmen. Gata să accepte o existenţă de proscris, José, fost apărător al legii, devine un nelegiuit de dragul iubirii; dar Carmen, spirit liber, nu-şi poate lega definitiv soarta de un bărbat şi îl trădează cu un chipeş toreador...

Similare
RECOMANDĂRI