Programe noi, emisiuni consacrate şi informaţii utile în oferta TVR MOLDOVA din această toamnă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programe noi, emisiuni consacrate şi informaţii utile în oferta TVR MOLDOVA din această toamnă

Şi în această toamnă, TVR MOLDOVA continuă să conecteze telespectatorii la principalele evenimente interne şi internaţionale şi să le ofere programe care răspund nevoii acestora de păstrare a culturii, identităţii lingvistice, tradiţiilor româneşti şi de cunoaştere a realităţilor istorice.

Din 4 octombrie a.c, grila de toamnă TVR MOLDOVA aduce, pe lângă producţiile consacrate, programe noi, realizate de echipa TVR de la Chişinău sau de jurnaliştii televiziunii publice din România. Una dintre noutăţi este emisiunea săptămânală Tradiţii, cu durata de 52 de minute, difuzată sâmbătă, la ora 13.00 şi realizată de jurnalista Tatiana Slivca. Prin acest nou program echipa TVR MOLDOVA intenţionează să pună în valoare patrimoniul tradiţiei populare autentice, prin promovarea obiceiurilor românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 
 
De asemenea, ţinând cont de interesul crescut pentru informaţiile din domeniul sănătăţii, în contextul pandemiei Covid -19, TVR MOLDOVA difuzează un tronson de emisiuni pe teme medicale, precum şi programe informative, prin care telespectatorii sunt conectaţi la actualitatea din România şi din plan internaţional. Programele cu tematică medicală Vreau să fiu sănătos!, Dr. Chioţea şi Tableta de sănătate pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 12.00, iar emisiunile informative de la orele 13.00 şi 18.00 (Telejurnal Moldova), respectiv de la 14.00 şi 20.00 (Telejurnal);
 
Oferta de toamnă a TVR MOLDOVA cuprinde reportaje de călătorie din seria Cap Compas, dar şi emisiuni premium de publicistică, precum: Dosar România, Memorialul Durerii, Breaking fake news, Ora regelui, Reţeaua de idoli, Destine ca-n filme, Gări de poveste, Profesioniştii, Garantat 100%.
 
Programele de informaţie şi publicistică tradiţionale ale TVR MOLDOVA, Obiectiv comun şi Punctul pe Azi continuă să fie difuzate de luni până vineri, la orele 17.00 şi 19.00.
 
Telejurnalul de la ora 20.00, realizat de jurnaliştii din Bucureşti, este urmat lunea,de noua emisiune Referendum  cu Mihai Rădulescu, iar de marţi până vineri de „Tema zilei”, program care aduce în prim-plan actualitatea socială, economică şi politică din România.  
 
Sâmbăta, de ora ora 19.00,  continuă, cu ediţii în premieră, emisiunea Lecţia de istorie, o analiză a celor mai importante evenimente din istoria poporului român, iar duminica, de la ora 19.00, este programată, în direct, emisiunea de analiză politică externă Conexiuni.
Similare
RECOMANDĂRI