Strategiile şi politicile de promovare a unei alimentaţii corecte în Republica Moldova, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Strategiile şi politicile de promovare a unei alimentaţii corecte în Republica Moldova, la Obiectiv Comun

”Suntem ceea ce mâncăm” sau indiferent unde trăim alimentaţia ne afectează pe toţi în mod categoric. De cealaltă parte alimentaţia dezechilibrată este principal cauză a bolilor grave care apar în prezent, aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La ora 17:00, la Obiectiv Comun vorbim despre strategiile şi politicile de promovare a unei alimentaţii corecte în Republica Moldova.

Aceleaşi date spun că un cetăţean al Republicii Moldova consumă aproximativ 11 g de sare pe zi, ceea ce înseamnă o cantitate dublă faţă de norma recomandată, lucru care poate provoca efecte grave asupra sănătăţii populaţiei.

În urma acestui studiu Ministerul Sănătăţii şi-a pus drept scop să reducă cu 30% consumul de sare în rândul populaţiei. Ce alte date ne oferă studiul oferit de OMS şi ce politici de promovare a unei alimentaţii corecte sunt implementate aflaţi imediat.
 

Riscurile alimentaţiei nesănătoase în Republica Moldova şi soluţiile autorităţilor vor fi discutate în platou de către invitaţii lui Sandu Scobioala, Ion Şalaru -  şef direcţie boli netransmisibile Agenţia Naţională de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică -  nutriţionista, conferenţiar universitar, doctor în medicină şi Sergiu Sîrghii - şef direcţie Agenţia Naţională de Siguranţă a Alimentelor.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI