TVR Internaţional sărbătoreşte 25 de ani
Sursa foto:tvri.tvr.ro/ Vizualizari:

TVR Internaţional sărbătoreşte 25 de ani

La 1 decembrie 1995, începea să emită primul post de televiziune din România destinat vorbitorilor de limba română din străinătate.

De 25 de ani, TVR Internaţional transmite imaginea societăţii româneşti şi este mesagerul culturii şi tradiţiilor noastre autentice.  Are cea mai extinsă arie de acoperire, pe 5 continente: Europa, America de Nord, Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Australia şi Noua Zeelandă şi a rămas singurul post de televiziune care produce programe adresate special străinătăţii şi care realizează emisiuni în comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Chiar dacă, în acest an, planurile au fost rescrise de criza sanitară, echipa postului şi-a adaptat producţia, creând o punte mediatică a românilor din toate colţurile lumii.

Prin campania TVR Internaţional este alături de tine, oriunde te afli!, români de pretutindeni au fost alături unii de alţii, iar prin mesajele pe care le-au trimis din mai toate ţările Europei, dar şi din Canada, din Statele Unite ale Americii sau din Israel, Tunisia ori Liban, au arătat tuturor că solitudinea nu înseamnă neapărat însingurare şi că putem fi solidari.

(w640) coronaviru

În această perioadă, TVR Internaţional rămâne aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le programe speciale, care să le aline dorul de „acasă”.

Românii aflaţi La un pas de România vorbesc despre relaţia cu Ţara mamă şi cu TVR Internaţional, în emisiunea realizată de Aura Dobre.

Medici români care profesează în alte ţări, dar şi doctori străini care au studiat în România transmit mesaje de solidaritate în ediţia aniversară Un doctor pentru dumneavoastră, moderată de Măriuca Mihăilescu, de la orele 19.00 şi 02.00.

De Ziua Naţională a Românie, Gheorghe Zamfir şi prietenii, ne încântă într-un concert extraordinar, de la ora 18.40.

“La mulţi ani, România!, La mulţi ani, TVR Internaţional!” urează artişti români de pe toate meridianele, într-o ediţie de excepţie a emisiunii Dăruieşte Românie!, moderată de Carmen Târnoveanu. Programul, difuzat la ora 21.00, prezintă 25 de poveşti de dor, la 25 de ani ai postului românilor de pretutindeni.

(w640)

Drag de România mea! este declaraţia pe care o face, la ora 23.00, Paul Surugiu-Fuego, de această dată în concert, la Sala Palatului, urmată de o ediţie specială a emisiunii Câştigă România!

De 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc cu TVR Internaţional!

Similare
RECOMANDĂRI