TVR transmite în direct Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR transmite în direct Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022

Cele mai mari nume ale patinajului mondial, printre care celebrii dansatori francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, dar şi frumoşii Viktoria Sinitsina şi Evgheni Katsalapov, campioni europeni şi mondiali en-titre, vor evolua în competiţiile difuzate de Televiziunea Publică. Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 14.00, la TVR2 se dă startul transmisiunilor în direct de la Campionatul European de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Tallinn, Estonia. Apreciaţii patinatori de pe continent se întorc la TVR 2, între 12 şi 16 ianuarie, pentru Campionatul European.

Artiştii gheţii sunt dornici să concureze după un an de pauză forţată din cauza pandemiei şi gata să arate că au folosit acest timp în favoarea performanţei. Estonia a pregătit condiţii speciale pentru ca această competiţie să se poată desfăşura, iar măsurile de siguranţă sanitară se vor respecta de către toţi participanţii. Comentariile Alinei Alexoi şi ale Monicăi Bucur vor însoţi telespectatorii TVR 2 atât în competiţia pentru medalii la Campionatul European Tallinn 2022, cât şi la Turneul celor 4 Continente, care se va desfăşura tot la Tallin, între 20 – 23 ianuarie 2022.
Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022 se difuzează şi la TVR Moldova, în perioada 12-16 ianuarie simultan cu TVR2, dar şi pe tvr+.

Programul transmisiunilor TVR 2 de la Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022:
MIERCURI 12 ianuarie
14.00  *program scurt – baieti
19.00  *program scurt – perechi
02.40   *program scurt – perechi (R)
JOI  13 ianuarie
14.00 *program scurt – fete
19.00 *program liber – perechi  * ceremonie
02.40 *program scurt – perechi *ceremonie (R)
VINERI  14 ianuarie
14.00 *program scurt – dans
19.00 *program liber – baieti  *ceremonie
SÂMBĂTĂ  15 ianuarie
14.00 *program liber – dans *ceremonie
20.00 *program liber – fete *ceremonie
04.05 *program liber – fete *ceremonie (R)
DUMINICĂ 16 ianuarie
15.00  CE DE PATINAJ *Rezumat
15.30 *Gala de închidere (transmisiune directă)
00.10 *Gala Inchidere (R)

„Veţi putea urmări la TVR 2, în direct, întoarcerea pe gheaţă a celebrilor dansatori  francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, nelipsiţi de pe podiumurile mondiale şi europene din 2014: cei doi au câştigat 4 medalii de aur la mondiale si 5 titluri europene, plus un argint olimpic. Ruşii, care au dominat proba de dans la Graz 2020, cu o triplă pe podium, sunt pregătiţi de ”duelul” cu patinatorii din Hexagon.  Frumoşii Viktoria Sinitsina şi Evgheni Katsalapov, campioni europeni şi mondiali en-titre, vor lupta cu toate ”armele” pentru titlul continental.
Cea mai aşteptată dispută va fi la feminin, o afacere rusească. Necunoscuta rămâne doar la capitolul, cine va câştiga? Scherbakova, campioană mondială şi vicecampioană europeană, Trusova, bronz mondial şi european, şi noua revelaţie a patinajului, Kamila Valieva, proaspăta campioană naţională în Rusia, îşi vor împărţi medaliile.
La ultimele 6 ediţii, ruşii Evghenia Tarasova- Vladimir Morozov au fost pe podium şi sunt favoriţi la perechi, probă în care au două titluri europene câştigate, 2017 şi 2018. Adversarii cei mai valoroşi sunt co-naţionalii lor, campioni mondiali în 2021, Anastasia Mishina- Allexander Galliamov.
Sarea şi piperul competiţiei va fi proba masculină unde lupta este deschisă. De la start nu lipsesc ruşii, campionul Kondrathiuk (care va debuta la o mare competiţie), italienii Grassl şi Rizzo, francezul Aymoz, georgianul Kvitelashvili – bronz la ultimul european, israelianul Alexei Bychenko, sunt printre favoriţi”,
a spus Alina Alexoi.

Urmează  „Turneul celor 4 Continente”, tot la TVR 2

La o săptămână după ce s-au împărţit medaliile europene, crema patinajului artistic de pe patru continente, Asia, America de Nord, America de Sud şi Australia, va veni la Tallin pentru a concura înaintea JO Beijing 2022. Japonezii la masculin, canadienii la perechi, americanii la dans şi japonezele şi americancele la feminin sunt favoriţi la câştigarea medaliilor.
Similare
RECOMANDĂRI