Liderul separatist Vadim Krasnoselski avertizează că Tiraspolul ar putea instala noi posturi ilegale de control
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Liderul separatist Vadim Krasnoselski avertizează că Tiraspolul ar putea instala noi posturi ilegale de control

Tiraspolul ar putea instala noi posturi ilegale pe Nistru. Despre acest lucru l-a informat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, în cadrul unei întrevederi..

Vadim Krasnoselski a afirmat că „partea transnistreană va fi nevoită să mărească numărul de posturi de carantină pentru a opri extinderea pandemiei de coronavirus de pe malul drept al Nistrului”. Liderul separatist a spus că aproximativ 80% dintre cetăţenii din regiunea transnistreană infectaţi cu COVID-19 au intrat în contact cu purtătorii virusului de pe malul drept al Nistrului.

„În timp ce Moldova este „în flăcări”, ,se află în „zona roşie” şi nu respectă cerinţele de securitate în carantină, vom limita contactele. Virusul trebuie oprit şi, dacă situaţia se înrăutăţeşte, transnistria va fi nevoită să mărească din nou numărul de posturi de carantină la graniţă”, a avertizat Vadim Krasnoselski.

Totodată, Krasnoselski s-a arătat nemulţumit de lipsa avansării discuţiilor dintre cele două maluri ale Nistrului. Liderul separatist a spus că „autorităţile de la Chişinău mimează doar pe dorinţa de a avansa în procesul de negocieri”.

Krasnoselski a condamnat „referinţele la circumstanţele electorale, care sunt utilizate în mod sistematic ca explicaţie pentru inacţiunea negociatorilor de la Chişinău sau pentru inconsecvenţa deciziilor lor”.Potrivit lui, se atestă o lipsă de progrese în rezolvarea noilor probleme, iar acordurile la care s-a ajuns anterior nu sunt puse în aplicare.

Amintim că sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat, în jurul localităţilor controlate administrativ de Chişinău, 37 de posturi de control fără acordul Comisiei Unificate de Control, ce au împiedicat libera circulaţie a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar şi accesul locuitorilor din Zona de Securitate la servicii de bază.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus lua proporţii, Chişinăul şi Tiraspolul s-au acuzat reciproc că ar crea probleme părţii adverse, îngrădind accesul liber al cetăţenilor, al specialiştilor din sănătate ori transportatorilor care aduc medicamente. După nenumărate discuţii, o parte din posturile de control au fost scoase, iar în Zona de Securitate au rămas 11 posturi instalate de către separatişti.
Similare
RECOMANDĂRI