Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ IMAS. În Republica Moldova creşte vertiginos numărul cetăţenilor care vor unirea cu România

În Republica Moldova creşte vertiginos numărul cetăţenilor care vor unirea cu România. Un nou sondaj realizat de IMAS arată că aproape jumătate dintre basarabeni ar vota pentru Unire dacă salariile şi pensiile din Republica Moldova vor creşte ca cele din România.

Potrivit cercetării, 49 la sută dintre cei intrevievaţi susţin că vor avea avantaje dacă Republica Moldova se va uni cu România. 17 la sută dintre aceştia consideră că vor avea foarte multe beneficii.

OPINIILE BASARABENILOR DESPRE AVANTAJELE UNIRII

Foarte multe avantaje:17%
Unele avantaje: 32%
Nu ştiu/ Nu răspund: 13%

Printre principalele avantaje ale unirii Republicii Moldova cu România, respondenţii sondajului au enumerat salariile şi pensiile mai mari, dreptul de a munci în ţările UE, servicii medicale de calitate şi justiţie imparţială şi corectă.

Sondajul a mai scos la iveală că 50 la sută dintre cei intervievaţi sunt optimişi şi consideră că Republica Moldova se va uni cu România. 12 la sută dintre aceştia, cred că Unirea se va realiza în 2-3 ani. Alţi 10 la sută sunt de părere că Unirea e posibilă în 4-5 ani, 9 la sută spun că acest obiectiv poate fi atins în 6-10 ani, iar 6 la sută cred că e nevoie de 10-20 ani.

BASARABENII, DESPE TERMENUL ÎN CARE POATE FI REALIZATĂ UNIREA

În 2-3 ani: 12%
În 4-5 ani: 10%
În 6-10 ani: 9%
În 10-20 ani: 6 %

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 27 aprilie 2021, pe un eşantion de 1103 respondenţi. Marjara de eroare este de 3 la sută.
Similare
RECOMANDĂRI