Un tânăr condamnat la 12 ani de închisoare în Republica Moldova pentru viol asupra unei minore, prins de poliţiştii italieni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr condamnat la 12 ani de închisoare în Republica Moldova pentru viol asupra unei minore, prins de poliţiştii italieni

Un tânăr de 26 de ani originar din Republica Moldova, condamnat de instanţa de judecată din Cahul la 12 ani de închisoare pentru un viol comis asupra unei minore de 15 ani, a fost prins de oamenii legii din oraşul ital Mantova.

Potrivit presei din peninsulă, fapta tânărului datează din 1 octombrie 2018, când în oraşul Roşu, raionul Cahul, tânărul a dus minora în casa lui,  unde a ameninţat-o pentru a întreţine relaţii sexuale cu el.

După ce Judecătoria Cahul a pronunţat  sentinţa de 12 ani de închisoare, tânărul a fugit şi s-a refugiat în Italia, 

Pe baza mandatului internaţional de arestare emis de autorităţile din RFepublica Moldova, anchetatorii italieni l-au localizat într-o locuinţă aflată în Emilia Romagna. Apoi, fugarul s-a mutat în Lombardia, fiind arstat de poliţiştii din Mantova.

Tânărul fost găsit într-un apartament pe care îl împărţea cu alte persoane originare din Republica Moldova şi se ocupa cu muncile agricole de sezon.

În timpul arestării, acesta nu a opus rezistenţă şi nici nu a încercat să fugă, scrie sursa citată.

În prezent, investigaţiile carabinierilor se concentrează asupra eventualilor complici care ar fi putut favoriza ascunderea tânărului în Italia şi pe veridicitatea documentelor româneşti găsite asupra sa.
 
Similare
RECOMANDĂRI