Persoanele care intră în România din Republica Moldova vor fi obligate să stea 14 zile în carantină şi după 11 august
Vizualizari:

Persoanele care intră în România din Republica Moldova vor fi obligate să stea 14 zile în carantină şi după 11 august

Institutul de Sănătate Publică din România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, printre acestea aflându-se şi Republica Moldova.

Astfel, începând cu 11 august, ora 00:00, toate persoanele care intră în România din ţările aflate în listă vor fi obligate să stea 14 zile în carantină.

Potrivit procedurilor, măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni romani, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă.

Consultă aici lista ţărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare la 11.08.2020 ora 0:00.

Similare
RECOMANDĂRI