Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acţiuni de protest ale angajaţilor din Poliţie, penitenciare şi anatomo-patologii, în Bucureşti

Mii de poliţişti şi angajaţi din penitenciare au protestat în Capitală. Au fost peste 9 mii de oameni, susţin sindicaliştii. Şi au cerut salarii echitabile, condiţii mai bune de muncă, dar şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Protestatarii s-au strâns la Ministerul de Interne şi apoi au plecat la Guvern. Şefii din Ministerul de Interne au anunţat că încearcă să asigure un nivel de salarizare "adecvat" pentru angajaţi.

Aproximativ 4.000 de poliţişti, angajaţi din penitenciare, medici şi asistenţi legişti au protestat dimineaţă în faţa Ministerului de Interne. Treptat, numărul protetstatarilor s-a dublat. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi de impactul modificărilor fiscale.

La ora 12.00, protestatarii au plecat în marş spre Guvern, unde vor protesta până la ora 16.00

Reprezentanţii Ministerului de Interne susţin că deşi poliţiştii şi militarii vor intra în grila salarizării unice în mod etapizat, până în 2022, cu creşteri succesive, an de an, au beneficiat totuşi de măriri salariale în ultimul an.

Din datele MAI reiese că salariul net cel mai mic din Poliţie a crescut de la 1.373 la 1.776 de lei în ianuarie 2018. Se adaugă norma de hrană de 990 lei şi norma de echipament de 250 de lei, dar şi alte sporuri.

Similare
RECOMANDĂRI