Ambasadorul SUA: Din punct de vedere al resurselor de gaze, România este o insulă de libertate înconjurată de o mare numită Gazprom
Vizualizari:

Ambasadorul SUA: Din punct de vedere al resurselor de gaze, România este o insulă de libertate înconjurată de o mare numită Gazprom

România este o insulă de libertate înconjurată de o mare numită Gazprom, a afirmat joi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, la un eveniment le care Grupul Servicii Petroliere şi partenerii americani Black Sea Oil & Gas au dat startul etapei de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gaze în România din platoul continental al Mării Negre.

“Moscova foloseşte gazul natural pentru a şantaja politic şi a constrânge guvernele vulnerabile din această regiune. Seduce politicienii lacomi şi produce oligarhi miliardari pentru a-şi răspândi influenţa în toată Europa – de la cele mai mari economii ale continentului până la cele mai mici şi mai slabe ţări”, a declarat Adrian Zuckerman, în cadrul evenimentului la care au mai participat premierul Ludovic Orban, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri Virgil Popescu, ministrul apărării naţionale Nicolae Ciucă şi ministrul mediului Costel Alexe, scrie Calea Europeană.

“Din punct de vedere al resurselor de gaze, România este o insulă de libertate înconjurată de o mare numită Gazprom. Astăzi sunt mândru să stau alături de BSOG şi de mulţi alţii care au lucrat pentru a păstra acest bastion împotriva acestor forţe. Tentaculele Moscovei se întind în Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia şi Turcia – unde economiile naţionale şi relaţiile comerciale se bazează în mod periculos pe gazul rusesc”, a mai spus ambasadorul.

Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, presupune operaţiuni tehnice dezvoltate în premieră în România după 1989. Acesta prevede o staţie de tratare a gazelor – la 2 km de ţărm, 4,3 km de conducte terestre, 121 km de conducte offshore, platforma de producţie ANA, cu 4 sonde (70 metri adâncimea apei), 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA şi Doina, sonda Doina (85 m adâncimea apei). Toate cele 5 sonde de producţie vor fi forate de GSP Uranus.

BSOG a încheiat un acord de vânzare a gazelor cu o filială din România a ENGIE pentru întreaga producţie de gaze naturale, mai puţin cota pe care producătorii sunt obligaţi să o vândă pe piaţa centralizată, şi un contract de transport al gazelor naturale cu Transgaz pentru o perioadă de 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI