Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avioanele canadiene CF 18 Hornet păzesc spaţiul aerian al României

Spaţiul aerian al României este, începând de astăzi, păzit şi de avioanele CF 18 Hornet al canadienilor. Piloţii de peste Ocean vor participa alături de Mig-urile 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române la întărirea flancului Estic al Alianţei Nord Atlantice. Contingentul canadian va sta la Mihail Kogălniceanu până în ianuarie anul viitor.

Forţele Regale Canadiene au adus la Constanţa 5 avioane CF 18 Hornet şi 135 de piloţi şi tehnicieni. Alături de români, militarii canadieni vor participa la misiuni de antrenament, dar şi la unele reale în cazul în trebuie interceptat vreun aparat neidentificat.

Piloţii canadieni şi români sunt coordonaţi de la Centrul NATO din Torrejon, Spania. În cazul unei ameninţări reale, controlorii de zbor de acolo decid dacă decolează MIG-urile 21 Lancer sau avioanele Hornet.

Canadienii nu sunt la prima misiune în România. În anii trecuţi, piloţii de CF 18 au mai petrecut 8 luni în Baza Mihail Kogălniceanu.

O echipă a TVR a filmat atunci din aer o misiune de interceptare la care au participat şi aeronave româneşti şi canadiene.

Înaintea contingentului canadian, piloţii români de Mig 21 Lancer au fost sprijiniţi de italieni. Aceştia au adus la Constanţa mai multe avioane Eurofighter Typhoon.

Similare
RECOMANDĂRI