Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Biserică ortodoxă, construită de români, premiată în Spania. Lăcaşul de cult a fost ridicat din contribuţiile enoriaşilor

Biserica ortodoxă, ridicată de românii din Alcalá de Henares, Madrid, a primit premiul oraşului pentru arhitectură. Juriul a recunoscut valoarea lăcaşului de cult şi modul în care s-a integrat în peisajul urban din localitatea madrilenă. Mai multe informaţii, într-un reportaj al corespondentului TVR, Felix Damian.

Cele mai prestigioase premii culturale, acordate în oraşul Alcala de Henares, au fost înmânate pe scena Teatrului Cervantes, unde a fost distins şi arhitectul bisericii ortodoxe "Sf. Gheorghe".

Jose Luis Gonzalez a mulţumit pentru premiul de arhitectură pe 2019 şi l-a dedicat românilor ortodocşi din Alcala.

Construcţia bisericii ortodoxe din Alcala de Henares a început acum 9 ani şi ritmul lucrărilor a oscilat în funcţie de greutăţile întâlnite pe parcurs. Contribuţia enoriaşilor, care au dat aproape toţi banii necesari, a fost însă decisivă pentru reuşita acestei munci coordonate de preotul Adrian Pintea.

Pentru românii din oraş, acest premiu aduce o mare satisfacţie, mai ales celor care au muncit la ridicarea lăcaşului de cult.

Biserica ortodoxă din Alcala de Henares are 400 de metri pătraţi, a fost inaugurată anul trecut şi a costat 1,6 milioane de euro.

Suma a fost strânsă aproape în totalitate de la credincioşii români, care au participat la slujbele oficiate, până de curând, într-o capelă catolică.

Din Alcala de Henares, pentru TVR, Felix Damian.

Similare
RECOMANDĂRI