Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Braconieri turci, prinşi în Marea Neagră. Poliţiştii Gărzii de Coastă au tras focuri de armă

Misiune dificilă în Marea Neagră. Poliţiştii Gărzii de Coastă au tras focuri de armă pentru a prinde opt braconieri turci care pescuiau în Zona Economică Exclusivă a României. După ore întregi de urmărire, la care au participat trei ambarcaţiuni şi o aeronavă, braconierii au fost prinşi, iar pescadorul s-a scufundat. Trei dintre braconieri, care au suferit răni superficiale din cauza împuşcăturilor, au ajuns la spitalul din Constanţa, iar ceilalţi cinci au fost reţinuţi.

Cei opt braconieri au pătruns în Zona Economică Exclusivă a României cu un pescador sub pavilion Turcia. Ambarcaţiunea a fost observată la 52 de mile marine est de Costineşti.

În scurt timp, o navă a Gărzii de Coastă a intervenit. Oamenii legii i-au somat pe braconieri ca să poată efectua un control, dar aceştia au refuzat.

În largul Mării Negre, pentru capturarea braconierilor au mai intervenit încă două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă, dar şi o aeronavă multirol. După opt ore de urmăriri, pescadorul a fost oprit, iar braconierii au fost preluaţi de poliţişti.

Cinci marinari au fost reţinuţi, iar trei dintre ei, răniţi superficial, au ajuns la spitalul din Constanţa.

Ancheta se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Similare
RECOMANDĂRI