Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Celebrăm 100 de ani de când Basarabia a revenit la patria-mamă. Sărbătoare de suflet pentru românii din Republica Moldova

Celebrăm 100 de ani de când Basarabia a revenit la patria-mamă. La Chişinău, această zi, atât de importantă pentru întreaga suflare românească, este marcată printr-un marş al unioniştilor, care va începe de la Cimitirul Eroilor, va trece pe la Monumentul Deportaţilor şi se va încheia la Monumentul lui Ştefan cel Mare.

Programul dedicat Centenarului Marii Uniri a început ieri seară pe strada pietonală din Chişinău, unde mai mulţi tineri unionişti au aprins 100 de lumânări roşii, galbene şi albastre.

În jurul orei 10.00, de la Cimitirul Eroilor Români, zeci de tineri vor porni într-un marş în memoria celor care au luptat pentru reîntregirea neamului la 1918. La Cimitirul Eroilor se vor depune flori, se va ţine un moment de reculegere pentru ca marşul să continue ulterior către Monumentul Deportaţilor, de unde coloana se va îndrepta către Monumentul lui Ştefan cel Mare, unde se va încinge o mare horă a unirii.Urmăriţi live parada de la Bucureşti pe TVR MOLDOVA şi live pe facebook.

Similare
RECOMANDĂRI