Comandamentul SUA pentru Europa a donat României măşti, ochelari şi costume de protecţie în lupta împotriva COVID-19
Vizualizari:

Comandamentul SUA pentru Europa a donat României măşti, ochelari şi costume de protecţie în lupta împotriva COVID-19

Comandamentul forţelor SUA pentru Europa (EUCOM) a donat României măşti, ochelari şi costume de protecţie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 ca parte a angajamentului SUA de susţinere a aliaţilor şi de promovare a stabilităţii regionale, informează Ambasada SUA la Bucureşti.

“Militari români şi americani au încărcat în această dimineaţă pachete cu măşti, ochelari şi costume de protecţie donate de U.S. European Command (EUCOM). Distribuirea lor va fi făcută cu sprijinul direcţiilor de sănătate publică din judeţele Suceava, Neamţ şi Mureş, care le va aloca unităţilor medicale desemnate”, precizează misiunea diplomatică americană într-o postare pe Facebook, potrivit Caelea Europeană.

Confruntate cu pandemia de coronavirus, SUA şi România şi-au oferit sprijin reciproc.

Mai întâi, guvernul SUA a asigurat costurile unui transport aerian sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical, achiziţionate de statul român din Coreea de Sud.

De asemenea, SUA au sprijinit obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de Statele Unite. Totodată, Departamentul de Stat a oferit un ajutor de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

De cealaltă parte, România a trimis o echipa medicală militară în SUA pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.Echipa 15 medici şi specialişti CBRN din Ministerul Apărării Naţionale a desfăşurat, timp de două săptămâni, activităţi de asistenţă şi sprijin împreună cu medici şi personal medical din şase localităţi de pe teritoriul statului Alabama. Medicii şi specialiştii români cu expertiză în operaţiuni de decontaminare chimică şi biologică au participat la sesiuni comune de informare şi intervenţie în spitale, centre de tratament, facilităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice, realizând în acelaşi timp un schimb important de evaluări cu reprezentanţi americani din sistemul de sănătate publică şi din cele mai mari spitale ale statului Alabama.

 
Similare
RECOMANDĂRI