Comisia Europeană aprobă redirecţionarea a 550 de milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din România
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Comisia Europeană aprobă redirecţionarea a 550 de milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din România

Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei ţării. Se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120 000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică.

Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorită flexibilităţii oferite de Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile româneşti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăşi dificultăţile cauzate de pandemie şi a menţine locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătăţii din România, precum şi către formare, educaţie şi infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri.”

România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătăţii care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Modificările sunt posibile datorită flexibilităţii excepţionale specifice Iniţiativei pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) şi Iniţiativei plus pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre să utilizeze finanţare în cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie. Aceste modificări vor întări efectul de transformare pe care îl au fondurile politicii de coeziune asupra economiei româneşti prin finanţarea inovării, a cercetării, a formării, a educaţiei, a gestionării moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi şi a altor tipuri de infrastructuri.

Similare
RECOMANDĂRI