Comisia Europeană: O echipă de tineri români, în finala EU Datathon 2020 după ce a creat o aplicaţie pentru protejarea cetăţenilor împotriva ştirilor false
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Europeană: O echipă de tineri români, în finala EU Datathon 2020 după ce a creat o aplicaţie pentru protejarea cetăţenilor împotriva ştirilor false

O echipă formată din patru tineri din România au ajuns în finala competiţiei EU DATATHON 2020, organizată de Comisia Europeană, şi ar putea câştiga un premiu de 12.000 de euro cu un proiect care combate ştirile false şi dezinformarea la nivel european, anunţă Reprezentanţa executivului european în România.

“Alexandru, Laur, Alexandra şi Ancuţa au ajuns în finala competiţiei EU DATATHON 2020 şi ar putea câştiga 12.000 de euro! Echipa din România a creat aplicaţia Shield, un program care, cu ajutorul inteligenţei artificiale, detectează profilurile false de pe reţelele sociale şi protejează utilizatorii împotriva #FakeNews. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi pe 15 octombrie”, scrie Reprezentanţa Comisiei Europene, pe Facebook, potrivit Calea Europeană.

Din 121 de propuneri depuse pentru EU Datathon 2020, juriul a preselectat 12 idei pentru a concura în finală în timpul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor (12-15 octombrie 2020) de la Bruxelles.

Echipele concurează în patru categorii în funcţie de provocarea adresată de propunerea lor: „Pactul verd european” (Provocarea 1), „O economie care funcţionează pentru oameni” (Provocarea 2), „Un nou impuls pentru democraţia europeană” (Provocarea 3 ) şi „O Europă pregătită pentru era digitală” (Provocarea 4).

Similare
RECOMANDĂRI