COVID-19: Guvernul României trimite ajutoare umanitare Ucrainei: „Ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile româneşti”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Guvernul României trimite ajutoare umanitare Ucrainei: „Ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile româneşti”

În cadrul unei şedinţe de guvern derulate joi, s-a luat decizia ca România să trimită ajutor umanitar cu titlu gratuit Ucrainei. i pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Şeful Guvernului român, Ludovic Orban,  a subliniat că ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile româneşti din Ucraina.

„Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban, potrivit mediafax.ro.

Astfel, bugetul Ministerului Sănătăţii este suplimentat cu suma de 8.500.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia medicamentelor, dezinfectanţilor, dispozitivelor medicale, echipamente medicale şi materialelor sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 şi care vor reprezenta ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Ucraina.

 
Similare
RECOMANDĂRI