Design schimbat, platformă şi echipamente noi, stil contemporan. Dacia lansează a treia generaţie de modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Design schimbat, platformă şi echipamente noi, stil contemporan. Dacia lansează a treia generaţie de modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway

Producătorul auto Dacia a lansat marţi a treia generaţie de modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, cu design nou, o platformă şi echipamente noi, un stil contemporan, o motorizare ECO-G eficientă şi economică şi cele mai noi motorizări pe benzină.

Noul Logan afişează un design nou, datorat în mare măsură înclinării mai accentuate a parbrizului, dar şi noilor proporţii ale vehiculului (înălţime mai mică, lungime mai mare cu 3,6 cm, un ampatament mai lung, o consolă spate mai scurtă). Linia uşor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum şi efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic. O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc şi pe noile Sandero şi Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roţi şi pasajele acestora, precum şi noul design al mânerelor de uşi.

Noul Sandero beneficiază de un aspect robust pus în evidenţă de flancurile bine marcate şi de pasajele roţilor generos dimensionate. Personalitatea maşinii este completată de profilul cu linii fluide, de parbrizul mai înclinat şi de noua formă a pavilionului, aplecat uşor spre spate şi a cărui înălţime este mai mică faţă de cea a modelului precedent. Deşi garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puţin înalt, mai stabil şi mai „aşezat”, datorită ecartamentului uşor mărit şi a roţilor bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.

Noul Sandero Stepway este uşor de identificat datorită capotei specifice, cu bosaje proeminente precum şi a ornamentelor cromate dispuse deasupra proiectoarelor de ceaţă. Denumirea modelului este vizibilă sub forma unei monograme amplasate în partea inferioară a calandrului. Barele faţă şi spate integrează un scut de protecţie a cărui culoare este impregnată în material, astfel încât aspectul său nu este afectat de micile zgârieturi.

Barele de pavilion ale modelului Sandero Stepway se pot transforma în bare transversale. Un sistem ingenios şi uşor de utilizat, care este disponibil opţional sau în echiparea de serie, în funcţie de versiune.

Blocurile optice faţă şi spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură luminoasă în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, ele beneficiază de o identitate puternică. Atât în faţă cât şi în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lăţime mai mare a vehiculelor. Proiectoarele de tip LED, cu aprindere automată pe toate nivelele de echipare, oferă o mai bună vizibilitate pe timp de noapte.

Cele trei modele dispun de o planşă de bord care oferă o ergonomie mai bună şi beneficiază de materiale noi şi de calitate. Ambianţa generală este mai modernă, iar gradul de confort înregistrează un net progres datorită noului profil al scaunelor şi posibilităţilor de ajustare a poziţiei la volan. Dacia propune, totodată, un nou sistem Media Control care permite utilizarea radio-ului şi a navigaţiei direct pe smartphone-ul instalat într-un locaş aflat în partea superioară a planşei de bord. Acest sistem este completat pe versiunile superioare de sistemele Media Display şi Media Nav, care dispun de un ecran specific pe consola centrală.

Chiar dacă dimensiunile exterioare sunt practic neschimbate faţă de generaţia precedentă, spaţiul interior, volumul portbagajului şi numărul spaţiilor de depozitare sunt în progres la toate cele trei modele.

Datorită platformei modulare CMF, Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway beneficiază de o structură ranforsată care oferă, alături de cele 6 airbag-uri disponibile în serie, un plus de siguranţă. Noua arhitectură electronică permite instalarea unor noi sisteme de asistenţă la conducere, printre care frânarea activă de urgenţă - AEB (Active Emergency Brake) şi apelul de urgenţă în caz de accident.

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de motorizări mai eficiente, iar noua platformă modulară şi profilul aerodinamic ameliorat asigură mai multă plăcere la volan în condiţiile unui consum redus şi al unor emisii scăzute. Gama de motoare cuprinde, alături de propulsoarele pe benzină, o versiune cu alimentare mixtă benzină/GPL (cunoscută sub denumirea ECO-G), soluţie simplă, fiabilă şi economică. În plus, este disponibilă noua cutie de viteze automată CVT.

Sandero este, începând din 2017, cel mai vândut autoturism către persoanele fizice din Europa. În acelaşi timp, este şi cel mai vândut model al mărcii, cele două generaţii care s-au succedat începând din 2008 cumulând aproape 2,1 milioane de exemplare înmatriculate. Versiunea Sandero Stepway reprezintă 65% din acest total, adică peste 1,3 milioane de unităţi.

Similare
RECOMANDĂRI