European Best Destinations: Oraşul Oradea, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului 2020
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

European Best Destinations: Oraşul Oradea, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului 2020

Oraşul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului, de către Asociaţia European Best Destination.

European Best Destinations este o cunoscută platformă care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network, oferind turiştilor de pretutindeni o cât mai bună înţelegere a bogăţiei, patrimoniului, diversităţii şi calităţii destinaţiilor europene, scrie caleaeuropeana.ro.

„Multe ţări europene îşi deschid graniţele, reiau zborurile iar hotelurile îşi aşteaptă din nou turiştii. După o lungă perioadă de izolare, oamenii îşi doresc să exploreze din nou Europa, însă nu ştiu unde pot să călătorească şi ce măsuri au fost luate de autorităţile locale în destinaţiile pe care le vizează. Am selectat pentru ei câteva din cele mai puţin afectate destinaţii de pandemia COVID-19 (cu până la de 300 de ori mai puţine cazuri). De asemenea, aceste destinaţii au implementat măsuri şi au iniţiat protocoale specifice în ceea ce priveşte igiena, protecţia sanitară şi distanţarea fizică în unităţile de cazare, restaurante sau mijloace de transport în comun”, a transmis platforma European Best Destinations.

Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului, cum ar fi: desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus; testele real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus; dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa; instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice; sau asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie.

Odată cu includerea oraşului Oradea în topul destinaţiilor europene sigure în 2020, reprezentanţii European Best Destinations au selectat Oradea şi în vederea promovării în secţiunile: destinaţie de city-break, destinaţie medievală şi destinaţie culturală.

Similare
RECOMANDĂRI