Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

#eusuntromania Doi fotografi români expun cu succes în toată lumea

Expun la una dintre cele mai renumite galerii din Paris şi nu se opresc din a inova. Dana şi Stephane Maitec fac fotografie de mai bine de 20 de ani. Lucrările lor sunt admirate în toată lumea: de la New York, la Hong Kong şi Geneva. Au încredere în generaţia tânără de artişti români şi energia de a vorbi despre România peste tot pe unde destinul îi poartă.

Dana şi Stephane Maitec fac fotografie de când se ştiu. De la portrete de oameni obişnuiţi, la cele ale unor celebrităţi, artişti sau mari personalităţi, cei doi au experimentat aproape tot. Acum se folosesc de oglinzi, reflexii şi culori pentru a ne introduce în lumea abstractului.

Dana şi Stephane sunt un cuplu şi în viaţa personală. Se completează unul pe altul, au idei, talent şi creativitate. Experimentează, inovează şi îndrăznesc.

Stephane este fiul sculptorului Ovidiu Maitec şi al pictoriţei Sultana Maitec. A terminat scenografia şi are darul de a alege cel mai bun cadru dar şi cea mai bună lumină pentru fotografiile sale.

Dana şi Stephane Maitec le arată celor mai exigenţi critici că arta lor poate aduce fotografia într-o altă dimensiune.

Cei doi artişti expun într-una dintre cele mai celebre galerii pariziene, NAG, patronată de Natacha şi Olivier Dassault. De numele familiei Dassault se leagă implicarea în industria aviaţiei, celebrele elicoptere Falcon şi avioanele Rafale. Olivier Dassault, renumit om politic francez, este şi artist fotograf.

Pe Dana şi Ştefan Maitec nu-i uneşte doar pasiunea pentru artă de galeria condusă de Natacha Dassault. Această are rădăcini româneşti.

Olivier Dassault, om de afaceri si artist fotograf: «Ce îmi lipseste cel mai mult este timpul. Cu fotografia oprim timpul, suspendăm timpul".

Ambiţiile celor doi artişti români nu se opresc. Ei spun că energia lor creatoare este foarte dinamică şi vor continuă să spună poveşti unice cu ajutorul formelor şi culorilor.

Similare
RECOMANDĂRI