Fermierii români vor obţine finanţare europeană de 87 milioane de euro
Sursa foto:CAPMU Vizualizari:

Fermierii români vor obţine finanţare europeană de 87 milioane de euro

Fondul European de Investiţii (FEI) a selectat patru bănci din România în cadrul primului acord de finanţare în domeniul agricol din România, care vor acorda finanţări în valoare de peste 150 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri şi întreprinzători din mediul rural.

Din toată suma, 87 milioane de euro sunt de la bugetul Uniunii Europene.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat că accesul la creditare este esenţial pentru ca agricultorii să-şi modernizeze şi să-şi dezvolte afacerile în domeniul agricol şi că aşteaptă cu nerăbdare să vădă modul în care fermierii români şi întreprinzătorii din mediul rural vor profita din plin de această finanţare.

Reprezentantul Guvernului României, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea, a menţionat: ”Având patru intermediari financiari selectaţi, beneficiarii noştri pot acum să acceseze împrumuturi în condiţii mai favorabile, care ţin cont de nevoile de finanţare specifice acestui sector de activitate. Felicit reprezentanţii FEI şi intermediarii financiari care au participat în procesul de selecţie şi îi încurajez pe fermierii din România să profite de acest instrument dedicat lor.

Similare
RECOMANDĂRI