Juncker, felicitări pentru V. Dăncilă: România nu ar fi completă fără ancora valorilor UE. Tusk: Statul de drept, lupta anticorupţie-esenţiale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Juncker, felicitări pentru V. Dăncilă: România nu ar fi completă fără ancora valorilor UE. Tusk: Statul de drept, lupta anticorupţie-esenţiale

Preşedintele Comisiei Europene i-a transmis un mesaj de felicitare noului premier al României. "Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România, şi nici România nu ar fi completă fără ancora valorilor Uniunii Europene", a notat Jean-Claude Juncker.

Şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă. Oficialul european menţionează importanţa preşedinţiei Consiliului UE, care va reveni României în primul semestru al anului viitor. 
 

"După cum am spus în discursul despre Starea Uniunii, în septembrie, Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România. Aş adăuga că România nu ar fi completă fără ancora constantă pe care valorile Uniunii Europene o reprezintă pentru cetăţenii săi, pentru societate şi pentru economie. Comisia va rămâne partenerul dvs. constant şi de încredere în promovarea acestor valori şi pentru a progresa în toate domeniile în care este nevoie", arată Jean-Claude Juncker în mesajul său.

Mesajul lui Donald Tusk: „În numele Consiliului European, vreau să vă felicit pentru numirea în calitate de prim-ministru.

Am încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică şi mai unită şi să sprijine o vecinătate a UE prosperă şi democratică. Acest lucru are o importanţă specială în contextul eforturilor care ne aşteaptă în legătură cu Agenda liderilor a UE şi al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene care revine României în primul semestru al anului 2019.

 

Pe responsabilitatea importantă a guvernului dumneavoastră pentru susţinerea valorilor europene se va baza prosperitatea, stabilitatea şi securitatea României, precum şi ale Uniunii Europene. În această privinţă, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie, în conformitate cu înaltele aşteptări ale societăţii româneşti, rămân esenţiale pentru a asigura că toţi cetăţenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunităţile oferite de calitatea de membru al Uniunii.

Aştept cu interes să lucrez îndeaproape cu dumneavoastră şi vă doresc dumneavoastră şi guvernului dumneavoastră succes deplin pentru viitor”, se arată în scrisoarea transmisă de oficialul european.

Similare
RECOMANDĂRI