Klaus Iohannis: „Nu e nevoie de amânare a alegerilor parlamentare”
Vizualizari:

Klaus Iohannis: „Nu e nevoie de amânare a alegerilor parlamentare”

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnalişti la ce număr de cazuri s-ar putea impune amânarea alegerilor parlamentare, programate să aibă loc în luna decembrie 2020. Preşedintele a declarat că nu se poate discuta despre un anume prag şi că, pentru moment, nu poate fi vorba de amânarea scrutinului.

Iohannis susţine că din discuţia pe care a avut-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), acolo unde a mers într-o vizită de lucru, nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare, scrie Digi24.

”Nu se poate discuta despre un aunumit număr de cazuri. Dacă INSP ne spune că din acest moment nu se mai poate face o acţiune publică sau alta, atunci vom lua măsurile necesare, însă din discuţiile pe care le-am avut azi nu a rezultat o nevoie de amânare a alegerilor”, a precizat preşedintele, atunci când a fost întrebat despre numărul de cazuri care ar putea determina amânarea alegerilor.

România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de Covid-19. Grupul de Comunicare strategică a raportat pentru a treia zi consecutiv peste 3.000 de infectări. Până astăzi, 9 octombrie, în România, au fost confirmate un total de 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. 5.299 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În declaraţiile susţinute după vizita la INSP, Klaus Iohannis a reamintit că cea mai eficientă modalitate pentru a limita răspândirea virusului nu este impunerea unor măsuri stricte de carantină, ci purtarea permanentă a măştii în spaţiile publice interioare şi exterioare, evitarea spaţiilor aglomerate şi igiena. Mai mult, preşedintele infirmă posibilitatea reintroducerii lockdown-ului şi este de părere că metodele de prevenţie sunt mai eficiente în lupta cu valul al doilea al pandemiei de Covid-19. 

”Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce această discuţie mai departe şi vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior e bine să purtăm mască”, a afirmat Iohannis.

 
Similare
RECOMANDĂRI